fredag 25 mars 2011

Salongen goes fredens öar 2

För andra året i rad finns salongen på litteraturdagarna i Mariehamn. Hej.
Man är anländ efter turbulent flygresa, incheckad på det trevliga hotellet, grynig och glad. 
Marcus Birro som skulle diskutera med Birgitta Boucht och mig har lämnat återbud, så Birgitta och jag får diskutera Tusenblad och Joe Strummer på egen hand. Tur, får jag säga, att jag tyckte så mycket om Birgitta Bouchts nya bok. Den är en sån där klok roman, den säger något om livet (låter pretentiöst men kan vara nödvändigt faktiskt!) och är mästerligt skriven. Dessutom verkade den gastkramande på mig. Där står också sånt här som jag ibland tycker är så härligt att läsa [En man säger till Tusenblad]:
Du tror att neuroser smittar. Det gör de inte. De uppstår i huvudet på självupptaget folk. Du är inte den typen. Upp med hakan flicka, en gladare min om jag får be. Du har ett bra liv, krångla inte till det nu. 
Haha.
Den här stackars bloggen envisas med att vara en textblogg, men jag vill ändå säga att det är fint utanför mitt hotellrumsfönster. Sol, moln som alper, bedrägliga isar över stålhavet.

2 kommentarer:

  1. Jag gillade den också supermycket (och tyckte att all text jag själv prodcerat bara är skit). För övrigt tror jag att ni klarar er bra utan Birro.

    SvaraRadera
  2. Tack för det Peppe! Vi ska nog klara oss på 2. Finns mycket att prata om i den boken och Birgitta är rolig att lyssna på.

    Men inte ska du tycka att all text du själv skrivit är skit, learn from the masters ba!

    SvaraRadera