lördag 24 september 2011

White linen

Hälsningar från en hotellsäng som strax ska lämnas. En mycket spökig kvinna vakar över mig från tavlan på väggen, hon lyfter på en motorhuv, man undrar varför? Hon ser inte ut att ha för avsikt att åtgärda oljan eller så.

Är i Göteborg på bokmässa sedan igår eftermiddags, fast just mässan har jag ännu inte sett så mycket av. Istället avancerat och tillfredsställande manussamtal som inom kort kommer att utmynna i en mycket läcker och obehaglig bok, sedan var det redan kväll, sedan träff med Jögge, sedan träff med Titti som kom med ett oemotståndligt litterärt förslag, sedan av Ödet arrangerad spontanträff på Gläntafesten med en försvarlig del av de karaktärsstarka och nobla människor som gick på Biskops Arnö samma år som jag.

Sinnet är glatt. Lakanen frasar. Nu bör aktivitet ske, får inte missa Christine Falkenland.

Bonus: Läser med förtjusning detta, som Book cover girl skriver apropå bokmässan:

Ibland känns det som att hela bokbranschen bara består av gubbiga gubbar och flickiga flickor. Gubbarna är jättegamla och har supermycket status och makt. Flickorna är alltid skitsöta och jätteduktiga. Då är det tur att förlagstanterna finns. Flickorna kommer oundvikligen att med tiden förvandlas till förlagstanter, som skulle kunna ses som en hybrid med det bästa från gubbarna och det bästa från flickorna. Förlagstanterna är superkompetenta, tar ingen skit men också roliga och sympatiska. De ÄR svensk bokbransch. Inte flickorna, inte gubbarna - tanterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar