onsdag 14 september 2011

Situationsdiktarorden (dress code: frack med ordnar)

Meddelar malligt att denna enkla salong tilldelats en utmärkelse av den vänliga Situationsdiktaren. Putsar utmärkelsetecknet (guld med rött) och fäster det på min frack. Går sedan ut på gatan i regnet, svänger in hos den kinesiska massören Lisa som får min spända nacke att slappna av. Tar en espresso. Röker en cigarrcigarill. Senare på kvällen dricker jag en flaska champagne på kaptensbalkongen. Sedan somnar jag och sover i tio timmar och vaknar vacker och vig.
Se där vad ett ordenstecken kan göra med en människa!

Om man får en sådan här fin utmärkelse hör det till reglerna att man ska svara på några frågor om sig själv och sedan ge ordenstecknet vidare till fem bloggar med under hundra följare. Men jag vet ju inte hur många följare mina favoritbloggare har och dessutom har jag erhållit en uppfostran som bannlyser alla sorters kedjeförsändelser - om än aldrig så trevliga! Klarar inte ens av att ta över en sån där deg med namn (typ "Hermanni") som man ska vårda ömt och sedan baka en vänskapskaka av. 

Istället ska jag nu ta hand om en novell.

4 kommentarer:

 1. Inte ENS ta över en deg. Hallå! Det om något är väl jobbigt. VÄNSKAPSDEG! Måste man ha en deg för att ha kaverin? Jag tror dessutom att de här degarna vandrar mellan folk som inga kaverin har. Huj vad jag är elak. har dock aldrig känt mig ensam på grund av degbristen. Och hoppas ingen kommer släpande med en åt mig.

  Men jo. Jag har också lite kedjebrevsvarning på de här utmärkelserna. Fast visst är det ju kiva att få en. Men man kunde lämna bort de där frågorna. En sak är dock kul och det är att man hittar bra bloggar då andra ger utmärkelser till dem.

  SvaraRadera
 2. Om jag får en sån där deg igen så lovar jag att översända den till ditt hus. For friendship!

  SvaraRadera
 3. He he! Vad betyder det sen om hela degen förvandlas till sten? Är det slut på frendsjippen sen, eller är den så att säga huggen i sten får evör.

  Hur som helst. Diggar dig med eller utan deg. Eller kramar.

  SvaraRadera