torsdag 1 september 2011

I stället för sak: dusch

For your information. Tog mig en skållhet och superkort Floridadusch just, och det var så pass distraherande att jag glömde vad jag hade tänkt skriva. Eller egentligen är det så att jag inte kan göra mitt ärende rättvisa på grund av schampot och de reflektioner det väckte.

Är det bara jag, eller har ni också en massa gammal kosmetika på landet? Vi är här jättemycket, jag förstår egentligen inte varför det hör till att schampot ska lukta gammal cancerparabensilikon.
I badrumsskåpet finns hudkrämer som min mormor hade när hon fortfarande vistades här, de kan alltså dateras till cirka 1991. Yves Rocher såklart. (Tyvärr finns inga av hennes Oil of Ulay kvar, å, finns det märket än?) Krämerna vågar jag inte riktigt använda, men de hör på något vis hemma där i skåpet. Schampot är ganska nytt, kanske från 2002, då jag tyckte det kändes ekonomiskt att köpa en jätteflaska aloeveragegga. Det använder jag, men inte utan viss tveksamhet.

Numera är det tydligen EU-lag på att all kosmetika ska ha en liten logo som visar hur länge efter öppnandet av förpackningen varan kan användas. Det jag undrar är hur man ska kunna hålla nån koll på det? Ska man med sprittusch anteckna på förpackningen när man tagit schampot/krämen i bruk?

Håret känns förresten rent och fint, luktar kanske lite skumt, men annars är allt okej tror jag.

7 kommentarer:

 1. Detb håller nog längre än från 2002. Det var ju riktigt just! Fast jag har slängt alla ögonskuggor från 87. För ett par år sen, faktiskt. Vissa suspektfärgade läppstift finns dock kvar från början av nittiotalet. Nog funkar de bra fast de smakar härsket. till nån maskerad, då, alltså. Inte till vardags. Men man dör inte av dem.

  SvaraRadera
 2. På 90-talet använde jag mammas läppstift från 70-talet. Ja sama suomeks.

  SvaraRadera
 3. Situationsdiktaren: Skönt att höra att jag inte dväljs ensam här i snusket.

  Jenkku: Och jag använde samma läppstift på 80-talet när du var en bebis. Ja sama suomeks!

  SvaraRadera
 4. Ehkä Emma haluaa saman huulipunan 15 vuoden päästä?...

  SvaraRadera
 5. Uäck uäck uäck uäck! Men färgen är fin/ Mut väri on hieno.

  SvaraRadera
 6. Visst finns det "skönhetssmörj" av alla de sorter i vår bastukammare på landet också. Ingen använder dem och ingen plockar bort dem. Har aldrig reflekterat över varför de finns där förrän nu. Konstigt.

  SvaraRadera
 7. fröken nytta, trots att det vore roligt som yttrande kan jag inte rekommendera att du testar skönhetssmörjorna ni har. Eftersom jag sen blev medveten om hur det gamla schampot kändes upptäckte jag att det nog kliade lite i hårbotten. Ganska mycket, egentligen.
  Men roligt att höra att också andra dras med gammal kosmetika!

  SvaraRadera