fredag 16 september 2011

Det gammaltestamentliga intresset

Information, kategori Hälsa.
Min fysiska varelses nya hobby är huvudvärken, och inte vilken huvudvärk som helst, utan den gammaltestamentliga huvudvärken. Den gammaltestamentliga huvudvärken sitter som en ond brinnande hinna över nacke och upp över bakhuvudet, slutar cirka i linje med öronen. Aldrig tidigare har min fysiska varelse sysslat med detta och jag vet inte vad jag ska tro. (Är tyvärr ej av den psykoneurologiskt intressanta migräntypen.)
Under min tid som radiohallåa lärde jag känna radiodoktorn en smula. Kanske borde ringa honom i direktsändning nästa onsdag. Har även en fråga om sent debuterande svampallergi.


Succès, kategori Barnuppfostran.
På tv var det ett barn (?) som gick omkring och gjorde skojgallup med folk på nån station. Frågan var hur barn blir till.
Eftersom detta utspelade sig på finska bad 4 bast om översättning.
Sliten mor översatte.
Fyra bast: "Varför frågar hon det, det vet ju alla."

Övrigt noterat, kategori Lebensfrau.
Gårdagens konsert med Stefan Sundström var mycket fin, även konstnärslivet efteråt dög.7 kommentarer:

 1. Nya, obekanta krämpor är värst!
  En vän har ävenså drabbats av våldsam svampallergi i 30-årsåldern, så det är möjligt. "Madame Krämpexpert"

  SvaraRadera
 2. Eftersom svanpallergi i vuxen ålder är något man hör om allt oftare, bör Radiodoktorn konsulteras (tydligen stort intresse också i övrig bygd!). Om jag bara vågade ringa!

  SvaraRadera
 3. "SVANPALLERGI"? Svampallergi alltså, ja.

  SvaraRadera
 4. du kan ju förställa rösten och presentera dig som nån annan ... Din huvudvärk låter hemsk! Ja, är du nu en av de romantiska migränmänniskorna? H. Mme K-E

  SvaraRadera
 5. Mme K-E, jag tror tyvärr inte jag är en sån där romantisk migränmänniska än. Ganska säker på att det inte är migrän, utan något mycket mer bondskt.

  SvaraRadera
 6. Hehe, förlåt mitt skratt, men jag känner igen mig i detta. Har alltid velat vara den med migrän sorgtung som flor över ögonen men har aldrig lyckats. Har knappt haft värk av baksmälla! Ständigt klar i skallen - en slags välsignelse? Känns mer som otillräcklighet.
  Senaste veckorna har jag dock haft en strålande litterär värk i vänster tinning. Återkommande! Smygande! Men precis som du känner jag: inte är det nåt elegant över det här inte. Det här är bondjäntans lott. Hur går det, förresten? Med värken?

  SvaraRadera
 7. Lovisienstadt, tycker du ändå ska yvas över din ständiga klarskallighet! I kombination med den lilla, klädsamma litterära värken kommer din varelse sannolikt att utvecklas till en perfekt litterär aktör.

  SvaraRadera