fredag 14 oktober 2011

Fika; Fredrika

Är mycket imponerad av de människor jag idag har lyckats trycka ner i en soffa: Merete Mazzarella, Sara Jungersten och Peppe Öhman på Luckans bokfika. (Så här såg det ut genom Fager Dams kameralins.) Är mycket förtjust i tanken på att just denna kombination av människor satt just i denna soffa och pratade om något så intressant som självbiografiskt skrivande och bloggande. Tycker om att det hände, där hände nånting.


Är också mycket nöjd med att vi på slutet fick sällskap av ingen mindre än Fredrika Runebergs ghost! (Syns tyvärr inte på bilden jag länkade till.)


Merete Mazzarella (t.v. på länkbilden, här i salongen har vi ju då tydligen inga bilder) har någonstans sagt eller skrivit att Fredrika Runeberg hade älskat att mejla. Jag frågade Merete om Fredrika också skulle ha bloggat och det trodde Merete att Fredrika Runeberg med stor flit hade gjort. Hon hade stått och rört om i sin citronkräm med sönerna hängande i kjolarna och hon skulle ha bloggat om detta.


Känner nu faktiskt rätt stor desperation över att aldrig få läsa Fredrika Runebergs blogg. Det hade varit den ultimata bloggen. Föreslår därför en bloggemenskap som går under det stiliga namnet Fredrikacommunityn?
Eller borde man - lite i linje med vad som sades på Luckan idag - starta en fiktiv Fredrikablogg?
Eller ska man helt enkelt hoppas på att Fredrika Runeberg börjar spöka på internet?
Från och med nu ska jag varje midnatt googla "Fredrika Runeberg"+blogg.

4 kommentarer:

 1. Jag har Fredrikas kokbok på nattduksbordet och har faktiskt tänkt att hennes tips och recept påminner lite om en blogg. Understöder Fredrikacommunityn!

  SvaraRadera
 2. Men community. Lite för mycket engelska där. Eller? Skulle hon ha greppat det?

  SvaraRadera
 3. Hanna! Kokbok-blogg-reflektionen är ju otroligt intressant! Måste kolla upp det där.

  Situationsdiktaren: Hehe, hon skulle nog ha greppat det. Greppade hon inte det mesta? Funderade en del men tyckte sen att det är lite roligt att namnet är sådär "fel". Men om man kommer på nåt bättre, vilket torde vara lätt, får man hemskt gärna säga! Fredrikagruppen tycker jag också kunde funka, fast som sagt, gillar det mkt fula i "community".

  SvaraRadera
 4. Det var intressant, mera sådant här!

  SvaraRadera