söndag 23 oktober 2011

Så gick det: vildvinslabyrinten

"Kanske ni kan gå och titta på någon häst/kanin/fjäril/svan eller annat flickigt djur?" föreslog Ida-Lina på tal om dilemmat med ficklampspromenaden.
Det var ett utmärkt tips, men sen gick det så här:
Vi tog oss och ficklamporna till en labyrint som finns här i Divaland. Labyrinten är en enkel och genialisk konstruktion av staketmaterial överklättrat av vildvin.
Vi (läs: ej jag så mycket) sprang omkring där i labyrinten i beckmörkret och letade efter labyrintens kärna. Ömma mor stod och tittade på ljuspunkterna som rörde sig snabbt och oberäkneligt och associerade till både The Shining och någon gotisk saga, kanske samtliga sagor, med labyrintmotiv.


En labyrint, att springa i en sådan, det måste väl ändå ses som en extremt eggande men ändå totalt könsrollsbefriad lek?


Antecknar händelsen i röda boken under rubriken Allmän success.

6 kommentarer:

 1. Könsrollsbefriad? Beror väl på dina associationer. Är du den som jagar med sågen (man) eller den som springer undan (kvinna, eller åtminstone kvinnlig.)

  Alice i Underlandet. Vad betydde labyrinten där?

  Enligt män i allmänhet är väl en kvinnas tankegångar som en labyrint.

  Tänker Jack Bauer. Vet inte varför. Han ser labyrinten ovanifrån, löser gåtan, hittar vägen. Han är man. Ingen Labyrinthjärna, men en putki-sådan som dock kan lösa labyrintens gåta. In. Krusidull. Ut.

  Medan kvinnan hade utforskat alla gångar. Man vet ju inte vad man missar. Kanske nyckeln?

  Jaaha. Godnatt.

  SvaraRadera
 2. Har du sett filmen Pans labyrint?

  SvaraRadera
 3. Situationsdiktaren: Man kan inte påstå att mina tankar är klara på den här punkten. Men jag tänker såhär, att både snippor och snoppar kan tycka det är roligt och spännande att rusa omkring i en labyrint, men att ingen kan beskyllas för att delta i en "pojklek" eller en "flicklek".
  Men alltså detta resonamang är prilligt, vilket samtliga resonemang som berör genus+lek per definition är!

  Ulla: Nä - borde jag? Det verkar så?

  SvaraRadera
 4. Underbart! Jag vill också fnissa mig genom en labyrint med en ficklampa. Vara varken pojke eller flicka.

  SvaraRadera
 5. Åh! Jag trodde, för ett ögonblick, att du lade barnen i en vildsvinslabyrint. Men, det var bättre än så! Micaela

  SvaraRadera
 6. Ida-Lina, välkommen till Divaland!

  Nickby: Hehe, jag var tvungen att kolla flera gånger att jag säkert hade skrivit vin istället för svin innan jag publicerade, men glad att du felläste ändå! Felläsningar är enbart till gagn. Oftast.

  SvaraRadera