lördag 22 oktober 2011

Lättsinnet

Råkade dela bastu med en kvinna på kanske snart 80 bast. Hon klagade först på den i hennes tycke dåliga luften i bastun, "man blir så svag", och sen - sen - började hon kasta bad. Hennes teknik var effektiv, jag antar att den kunde kallas "den enda rätta" och den gick ut på att närmast oupphörligt kasta små mängder vatten på stenarna (istället för att kasta mycket på en gång och sen hålla lång paus). Bastun var till slut enormt het, jag började gissa att det hela var ett test. Av oss två var det jag som var klart rödast och svettigast, men jag vågade/ville inte ge upp och gå ut. (Har nämligen en machobild av mig själv som kommer sig av att jag är bättre på bastubad än samtliga mina väninnor. De kallar mig "termostaten" eftersom jag även tål kyla bra. Mycket stolt och mallig, trots det "okvinnliga" i att klara extrema temperaturer. Riktiga kvinnor fryser oftast, har ni märkt? Och de gillar ej att bli svettiga.)


Bastuupplevelsen var klart uppiggande. Sedan gick jag till lekparken med mina barn, träffade där en filosof och fick svara på följande fråga, ställd av snart fem bast som fått syn på den aprikosa kvällshimlen: "Vem skärar molnen sådär?"

5 kommentarer:

 1. Vah! Du har närt en Eva Dahlgren vid din barm. Vem tänder stjärnorna?

  SvaraRadera
 2. ja, hur kommer det sig att riktiga kvinnor alltid fryser? Varför är det en barometer på kvinnlighet?

  (Och jag fnissade rikligt åt Cecilias kommentar)

  SvaraRadera
 3. Cecilia, tack för att du uppmärksammade mig på att jag framfött en rockpoet! Han ska blonderas.

  Peppe: Men nog är det ju gulligt med frysande folk, de riktigt ropar efter att bli omfamnade och beskyddade ...

  SvaraRadera
 4. Hej Termostaten,

  Tusen dagar senare och jag får äntligen läsa detta inlägg. Tack för att det finns, för att du skriver. Som du skriver! Tycker det är lite för mycket vuxna diskussioner i bloggar ibland, vill införa mer tonårsbloggstämning här, med rosor och blind beundran.

  Ja, vem skärar molnen sådär? Rodnar nu från min häxtron i nordväst.

  SvaraRadera
 5. Rodnar och sänder rosor!

  SvaraRadera