torsdag 24 november 2011

Rabiata svekomanhäcksan skaffar kalender

Två saker är viktiga när jag ska välja fickkalender för året: att den vet när det är helgdag och flaggdag i Finland samt att det står i den när folk har namnsdag på finska och svenska. Därför kan jag aldrig ha någon fin sak av svenskt ordningsmärke eller Chatwins och Hemingways favoritkronometer i svart skinnimitation.
Jag måste ha en finländsk, saklig sak. 


Men vad upptäcker man där man står svettig och påbyltad bland de finländska 2012-kalendrarna? Jo, att endast en kalendertillverkare har bemödat sig om att peta in de finlandssvenska namnsdagarna (som ej är de samma som de Sverigesvenska). Denna tillverkare heter: AJASTO. Köpte alltså en produkt ur deras sortiment, den heter Futura Time och är liten och svart, en hyfsad häckskalender med andra ord. Men dyr, tycker man. 
Har hört att det finns en liten bloggläsande fe som knackar på hos bloggare ibland och ger dem saker. Nu vill jag meddela denna söta lilla fe att det här i Divaland finns en häcksa som har två veckor på sig att returnera den för pängar inhandlade kalendern, så hit med en bara!


I väntan på påringning -
Ödmjukast,
Der Feinsaloon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar