tisdag 15 november 2011

Plats med vibb

Har besökt en viss del av Divaland idag, vet inte ens om den hör till Divaland men den är en del av vår hood och jag fick vibben där. Vibben: Att platsen är något speciellt, den kommunicerar med mitt förflutna, min fantasivärld och intressesfär och mitt huvud; dess natur och arkitektur betyder något.
Har nån annan såna platser? Känner nån annan igen en sådan vibrerande plats när den ser den? Det är jag säker på, också nyfiken på.


Men denna vaga rapport avslutar jag dagen, låter den bli den natt den är.

10 kommentarer:

 1. Var?
  Under Nordsjö bro. Det är en Divaplats fast den int finns i boken.
  Lyktorna på Nordsjö bro, i mörkret. Också... Det är inte hur det ser ut nu men i huvvet. :-)

  SvaraRadera
 2. jag har flera såna, några ute i naturen och några instängda och hemliga skrymslen. Såna dit bara jag rymdes som liten.

  SvaraRadera
 3. Jag var en sväng till Erkin Halli och köpte en verktygsback, gick förbi en del av stan där medelklassen inte har nåt att hämta, för där bor de där som började jobba direkt efter nian, som växt upp med en ensamförsörjande morsa och som hade storabröder som hade mustach och gick på speed.

  Direktkontakt till tidiga åttitalsvibbar. Huh.

  SvaraRadera
 4. Monika å under Nordsjö bro ... Den har något, den bron, och den är ju TVÅ (metrobron och bil- och folkbron).
  Jag tänkte på Marudd när jag skrev inlägget. Vet att Diva inte bodde där men tror nog hon smög omkring där? Gosh alltså, den arkitekturen, idel arkitektritade hus men ändå/ och därför åttiotalsvariation av bästa slag!


  Pia - blir grymt sugen på att be folk visa mig sina hemliga skrymslen i naturen och annars. Skulle vara intressant att se om man lyckas uppfatta vibben ---

  HQ, men det var inge kul va? Ensamförsörjande morsa är väl bra, mustasch på bröder är väl bra, men speed --- brrrrr.

  SvaraRadera
 5. (Monika, fattar nu att Divas bro bara var en. Metron kom senare ja.)

  SvaraRadera
 6. Jo, de finns! Många många och också sådana jag letar och letar efter men inte hittar igen. Och såna som inte ens fanns i mitt medvetande som liten men som når de där punkterna ändå. Det är spännande. Gillade att Pia skrev om ställena dit bara hon rymdes som liten. Såna ställen är fina.

  SvaraRadera
 7. Blev alldeles till mig av fenomenet och publicerade innan jag var klar. Man kunde göra ett konstprojekt om detta känner jag. Vad tror du. Foto+text.

  SvaraRadera
 8. Ja Anna. En bro då, men samma magi. Jag har varit därunder sen metron kom. Marudd är också divaterritorium: där bodde fröken willemoes som mellanbjörn såg ut till Hustruvirke åt sig. O där svansa jag själv me en kompis som hade en eländig hund av blandras vid namn rexye. Den är förlagan till F rances hund Texye.

  SvaraRadera
 9. Å! Igen! Är mycket struck av dina upplysningar. Fantiserar om att börja ordna Divapromenader här i Divaland (de har ju för fasen Wallanderpromenader i Ystad.)
  Kan också meddela att jag ibland får för mig att divafiera flickor som jag ser här, t ex i förrgår två smala hindpersoner i tolvårsåldern som sprang som dårar vid idrottsplanen och skrattade. Vet att jag ska slåss i solsken etc!
  Om jag läser om Diva nu kommer det inte att vara någon hejd på mytologin här i trakten, så du vet Monika. It´s alive.

  SvaraRadera