onsdag 16 november 2011

Fin Salong Looks: Sagans kvinnz

De här två kvinnorna i morgonmetron går till Fin Salong Looks:

Person 1.
Från den elakare delen av sagoskalan, askblond kvinna i trettioårsåldern vars hår låg i en märklig lös fläta kring huvudet och skimrande rann ner över en svart A-formad kappa. Svarta strumpbyxor, svarta kängor av den typ man kan se i Mumindalen, främst på Lilla My. Svarta läderhandskar. En stor svart handväska som muminmammans.
Det här låter kanske gulligt pga referenser till nämnda dal?
Det var det inte. Det var infernaliskt, snyggt, slående. I ansiktet, hör här: ett par svarta exakt runda plastbågar och bakom dem en arg eller ledsen blick. Inget smink. Om smink fanns så var det av typen nude. Inga röda läppar eller annat trams (rosenkinder).
Hennes ögon: en vattenfärg, rörlig.

Person 2.
Från den snällare delen av sagoskalan: Snövit-/Rödluvanperson. En kvinna i tjugoårsåldern, kastanjebrunt friskt hår delvis dolt av stor beige huva, grå mufflig halsduk, liknande kängor som person 1 hade, nätt samt saklig kjol. Omsorgsfull och sparsam sminkning, snäll titt. Rosenkind. Lyster, eyeliner.
MEN HANDEN: över den snälla vita handen ett långt operationsärr i rött. Handen delvis missformad? Vill inte förhärliga skador på människokroppar, men detta ärr förpassade person 2 direkt från morgonmetron till sagogalleriet.

2 kommentarer:

  1. Åh, igen målar du bilder för mitt inre öga. Tycker så mycket om sättet du skriver och beskriver på.

    SvaraRadera