lördag 19 november 2011

Ex. på plats med oavsiktlig vibb

Sjundeå bad, nuförtin tydligen kallat "Siuntion Hyvinvointikeskus". Det stulna fotot är nog taget i en tid som påminner om sommar, nu är det död november så man kan med fördel tänka sig den snärtiga betongkolossen i ett kraftlöst landskap bestående av kala grenar med svarta fåglar på.


Hade mer än gärna stannat i byggnaden minst ett dygn istället för bara en dag. Hade särskilt velat uppleva natten på Sjundeå bad, när alla goda föresatser om ett hälsosamt leverne ger vika för dekadens i spritbaren som är förföriskt placerad framför råkostbordet.


Fick mycket starka deckarfantasier på Sjundeå bad, överfölls därtill av rysliga The Shining-chänslor. Tänker mig ändå att syftet med badet är lite ett annat. Sådana fasettvibbade platser är rariteter som bör avnjutas precis som goda ostar och viner. Rekommenderas!

4 kommentarer:

 1. Uj, thankyou. Skall gå genom mörka skogen med bilden av shiningflickorna på näthinnan. Och med tankarna på din julklapp snurrande i huvudet.

  SvaraRadera
 2. Oroa dig inte där i mörka skogen, flickorna håller sig nog inomhus.

  SvaraRadera
 3. En huj till. Skrev kommentaren på Grankulla tågstation i går kväll. Då jag lade undan telefonen och vände mig om, kom dessa Shiningbrudar tyst gående upp för trappan till perrongen. Exakt likadan frisyr, bleka jackor och bakom dem blinkade REDRUM, REDRUM. (eller, nja kanske inte det där sista. Men de hade vuxit lite, var typ 15-åringar, vilket jag tyckte var lite märkligt. Att de inte stannat i ålder, alltså.

  SvaraRadera
 4. DU SKOJAR. Vilken spökblogg det här har blivit!

  SvaraRadera