måndag 23 maj 2011

Husmorsskönhet i aftonsol

Nu sitter man här och den såkallade egentiden hägrar, fast först ska en tvätt hängas och sen, under egentiden, ska jag bli en sån där Tikkanenkvinna som skriver kvalitetstext på natten. Det är en artikel som ska bli skriven alltså, eller påbörjad åtminstone. Min personliga döda linje går vid tjugo över tolv ungefär. Då brukar jag precis som husmor mami alltid lacka naglarna i nån glammig färg, lägga mig som ett lik i sängen, slockna och vakna upp med glänsande, skråmfri fernissa klockan halv sju. 


Denna kväll tänker också håret bli färgat. Det är så burrigt, måste kuva det med lite gift. Har varit avtänd på detta med supermarketfärger efter att ha bekantat mig med de mycket övertygande argumenten i Noora Shinglers bok, men nu ger jag faktiskt upp. Kraftade mig till och med till Ruohonjuuri för att fråga om jag kunde få en ekologisk hennafärg, och fick då anvisningar om att låta färgen sitta i helst hela natten, och sen skulle resultatet antagligen inte synas förrän efter fyra omgångar, och då skulle möjligen en del av håret bli grönskiftande.
Så nu har jag en färg från Säästöpörssi i Hangö. Det kan bli bra.


Men först ska jag ut med soporna, hänga den där tvätten och lyckas ta mig ur strumpbyxorna som är rätt svampiga i lästen efter att jag inte förstod att ta av mig på fötterna när jag tvättade två ungar i badkaret. Vardagens glädjeämnen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar