lördag 7 maj 2011

Aldrig varit i Paris

Vad är nu detta, alla åker plötsligt till Paris. Som Situationsdiktaren till exempel, diverse släktingar och så Karin, som har bloggat så fina bilder från staden att jag blir helt Paris-sjuk.
Färgerna! Ljuset! Alla fluffiga veteprodukter!
Vår i Paris - är det nån sorts koncept eller?


Trots att jag är lite frankofil har jag aldrig varit i Paris. Alla andra har ju varit där så det är säkert smått otroligt. Dessutom plågas jag av en lindrig ångest inför projektet, jag anser nämligen att jag sådär i princip borde kunna prata franska. Engelska i Frankrike känns ju supernördigt ... Kanske bättre att inte tala alls då, det konceptet körde jag när jag var med om att puttra ner  genom Frankrike till Medelhavet längs kanalerna. Vissa dagar kunde jag mirakulöst nog tala (och skrika) franska, andra dagar var det bara stopp. Då var jag hellre sådär fåraktigt tyst och lät franskfejkarna sköta förhandlandet. 
Franskfejkandet; man litar på att ens attityd ska lösa alla problem, man stegar in i köttaffären och säger bonjour monsuieur, bonjour madame med skaplig volym och självklarhet och gott humör - då fixar sig allt i Frankrike. 


Eller jag vet ju inte hur det är i Paris.

10 kommentarer:

 1. På vintern var alla i Berlin. Bloggare är tydligen hopplösa flockdjur...

  Själv var jag i Paris en gång som tonåring, tyckte det var tråkigt. Men så är jag Italien-vän och hjärtat klappar för Rom!

  SvaraRadera
 2. Alltså du måste ju. 2017 tar vi ett veckoslut i Paris, hördu. Det bestämde jag just. Tout ce qu'on peut faire etc etc.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. ETT VECKOSLUT TJUGOHUNDRASJUTTON?? Gärna, men vart far vi 2014 då?

  SvaraRadera
 5. Fager Dam: Aj Rom, jag har en vän som är hård anhängare av den stan, den lär vara bäst men där har jag heller aldrig varit. Och inte i Berlin heller! Men i Karis nog.

  SvaraRadera
 6. Karis är bra. Gick Pumpviken runt i förmiddags och konstaterade att det nog funka nästan lika bra som Jardin du Luxembourg. Och Svartå slott är nog inte så längt ifrån Versailles. Om man vill. Mindre köer i alla fall. Och färre mörkhyade. Annars är det ganska lika.

  Så där annars så var det inte längre så skämmit med engelska i Frankrike. Och Franskfejkandet funkade också bra.

  Men jag tänkte ibland på dig. Som jag ju trodde att var värsta Parisfararen. Om du inte orkar vänta på Karin till 2017 så kommer jag gärna med dig tidigare. Eller sen far vi nån annanstans. Rom å Berlin går bra.

  SvaraRadera
 7. Nåmen jag är ju bara realistisk. Det är sex år till 2017 - det är sex år sen du var här, till exempel. Och dom åren har gått snabbt! Dessutom kan det vara alldeles tillräckligt svårt att få till en träff i nånderas hemland, så jag föreställer mig att det blir ännu mera komplicerat om man blandar in en tredje ort. Därav tidig planering. Vi syns.

  SvaraRadera
 8. Situationsdiktaren: Åhå, aj du tänkte att jag var värsta Parisfararen för att jag läste lång franska i skolan? Eller berodde det på min parisiska air? Nå, skulle gärna åka dit, men tammetusan Frimans bussar ska ju dit nästa vecka och har man blivit medbjuden? Nä!

  Karin: Ja, suck ... Men vi syns ju snart!

  SvaraRadera
 9. Toivo lahjaks ens vuodeks. Syyskuussa ne lähtee Toscanaan. Mennääks? Vaik mä oon just silloin ollu Kreikassa. Wuppiduu!

  SvaraRadera
 10. Ai Toscanaan! Ai Kreikkaan!
  Aha. Frege.

  SvaraRadera