fredag 13 maj 2011

Bloggernoja. Marias insändare.

Alla verkar så coola med bloggerkollapsen. Själv är jag nu smånojig och saknar mina förlorade inlägg, som var kanske ett eller två. Ett tror jag. Men jag tryckte det var lite störande att bli av med det för det handlade om Nanna Johansson och Lidls äckliga chauvinistkampanj med sloganen "Grillimaisteri tekee pojista MIEHIÄ".

Som den it-specialist jag är tänker jag att det förlorade inlägget - och alla andras förlorade inlägg! Skulle t ex gärna fortsätta diskussionen om "vacker kvinna" hos Peppe - kommer att komma tillbaka. Så om man inte lägger upp nåt nytt nu så kanske det börjar funka igen? Jag testar? Jag skriver inget eget inlägg, utan kopierar in Maria Turtschaninoffs insändare som publicerades i dagens Hbl, ifall nån skulle ha missat eller låtit bli att läsa. Blev nämligen helt slut av den insändare som Maria opponerar sig mot, tänkte blogga eller nåt, men luften gick bara ur. Så tack Maria, som skrev så här:


I Hbl (9.5.) skriver Eva Hannus i en kommentar till familjeforskaren Lassi Lainiala att det "tycks ha undgått honom att det finns både mammor och far- och mormödrar som inte förvärvsarbetar utan som sätter barnen främst. Den modellen finns och den förtjänar lyftas fram som ett verkligt alternativ."
Det tycks ha undgått Eva Hannus att det finns pappor som inte förvärvsarbetar utan "sätter barnen främst". Alla mammor lägger inte monopol på familjelivet. Den modellen förtjänar också att lyftas fram som ett verkligt alternativ.
Och det finns både mammor och pappor som förvärvsarbetar och fortfarande sätter barnen främst. Tänk! Är det inte märkligt?

Maria Turtschaninoff, författare, Karis

2 kommentarer:

  1. Kiva att du bloggade om den! Jag ville kommentera insändaren på Maias blogg men hon hade flyttat till Västra Nyland och det kändes liksom mindre personligt att kommentera det där. Heja Maria!

    SvaraRadera
  2. Men Peppe jag finns nog kvar på min gamla blogg, det var bara blogger som pissat på sig på sistone! Så välkommen tillbaka till min gamla blogg bara :-)
    Och tack Anna!

    SvaraRadera