torsdag 7 april 2011

What ever happened to Linda S?

Om jag minns rätt var det så från början att jag här i salongen skulle skriva åtminstone en del om böcker. Tyvärr läser jag inga böcker numera, jag läser A-fyror och pdf-filer i mitt sängkontor. Ack. Och så kringläser jag snabbt mellan varven (Vi Läser, Svensk bokhandel, bokbloggar, DN:s grejer). Det kommer man långt på, men i något skede brukar jag upptäcka att nu måste här nödvändigt tankas bok, annars kommer tanken och språket att ruttna. Gärna ska det vara nån svensk mästerlig författare då, eller någon ljuvlighetsbomb som skriver på engelska. Och så står ju Karl Ove Knausgård fortfarande här ovanför mitt huvud på hyllan och tynger, förstås.


Jag gick förbi Linda Skugge på vägen hit till sängen. Hon stod där svarthårig och fin, stram och arg. Jag tror jag har alla hennes böcker, jag har läst dem alla, Linda Skugge var en viktig penna för mig. Mycket tydlig och klar, väldigt sparsamt med diplomati. Vart försvann hon? Jag saknar henne lite.

6 kommentarer:

 1. jag skrev en gång ett långt och arg mejl åt Linda, och fick ett lika långt och nästan lika argt tillbaka. tyvärr var det på en adress jag inte längre har.

  SvaraRadera
 2. Oj vad intresserad jag blir! Vad var det om? Vad sa du? Vad sa hon? Det är lite det där jag gillar med Linda Skugge, att hon är supertydlig så man kan bli sur på henne ordentligt. Och när man håller med är det kiva.

  SvaraRadera
 3. jag kan blogga om saken så fort jag hinner! :)

  SvaraRadera
 4. Spill är mästerlig! Malin

  SvaraRadera
 5. Spill ska läsas, tack för påminnelsen Malin!

  SvaraRadera