tisdag 12 april 2011

Sur i Londres. Demokratiproblemet.

Tvivelsutan skulle det vara praktiskt att kunna blogga lite innan man är så trött och färdig att man blir sur (som nu). En vän bad mig blogga mycket från London, och jag blev glad över den förväntningen, och oj vad jag skulle vilja blogga mycket och hela tiden just nu! Alltså jag är ju ändå på bokmässan i London. Jag vet allt möjligt nytt.
Jag har till och med intressanta saker att  berätta. 


Men när jag inte är på hotellet så kan jag inte blogga, för jag lever med två mycket enkla lurar - en privat och en som är jobbets- jag har ingen ipad (kan man blogga med dem?) och datorn jag har med mig är för tung för att ha med sig hela dan. Det går bra till vardags då jag råkar leva ett liv där jag nästan alltid är antingen hemma eller på jobbet med nån dator tillhands stora delar av dygnet, men nu går det inte alls.
Jag fattar att jag är helt ute, men jag hör dock till den privilegierade minoriteten. Så infinner sig (förutom begäret efter allsköns snärtig elektronik) demokratiproblemstanken.


Har även suttit på ett seminarium om e-bokens vikt idag, det var intressant, men alltså: Jag blir lite förkrossad av det odemokratiska i denna elektronikrevolution. Det är klart att det är roligt med olika sexiga apparels, och nyttigt, och avanti, avanti. Men om jag som ändå har månadslön, fast anställning och lever livet strängt taget på en räckmacka inte har möjlighet att vara med, är det då hur roligt som helst för alla?


Imorgon bitti kanske jag skriver ett gladare inlägg. För jag är glad och stimulerad. Men också sur ju. Nati.


Redigering: Eller aer det snarare ett klassproblem? (inga skander haer i pressrummet)

6 kommentarer:

 1. Det konstiga är ju att folk verkar ha råd med elektronik. Förstås inte alla. Men typ. Vi vanliga. Fast inte jag, då. Min man kanske.

  SvaraRadera
 2. Nja nja är det faktiskt så där odemokratiskt då? En Kindle kostar 110 pund, vilket ju inte är ingenting såklart men inte särskilt fasligt dyrt heller. Och då får man ju via den tillgång till tusentals gratis böcker (alla klassiker och sånt), plus att andra böcker är otroligt mycket billigare. Så rent ekonomiskt sett är det fakitskt ganska vettigt, tycker jag, om man annars köper mycket böcker.

  Det där ekologiska som diskuterades här tidigare är ju faktiskt också ett plus för Kindle - inga träd fälls, hur många böcker som helst kan läsas utan en enda liten papperslapp.

  SvaraRadera
 3. Fast 110 pund kan vara ganska mycket också ... Men visst. Läser du böcker på din ipad nu?

  Blir det inte sen en massa plast- och problemavfall av Kindle? Och vad är nu sen värre, avfall eller inga träd? Pust. Nå, men ganska sugen på en sån där platta har jag nog nu blivit. Halleluja. För här i England använder ju folk dem på riktigt. Jag tror det är nästan första gången jag sett såna irl ute bland folk.

  SvaraRadera
 4. ...tack Anna för att du räddat min dag! Har känt mig sååå UTE när jag inte ens kan kolla e-posten i farten när styrelseproffsen i min organisation gör tre saker med vänstra handen på mobilen under ett möte medan jag plitar ner kråkfötter och samtidigt undrar över var det nu var äldsta dottern skulle hämtas från i dag...Viks Ladugård eller Malmgård...suck, räkmacksglidare är vi ju alla, relativt sett, men motståndet, såväl på det mentala, som det ekonomiska planet har bromsat upp den värsta teknikivern. Väntar som vanligt på något avlagt från brorsan (värsta tekniknörden ;-)...

  SvaraRadera
 5. Jo, det är klart att 110 pund inte är en struntsumma, men om man har råd att köpa böcker nu och då så har man nog råd att spara ihop till en Kindle. Det tror jag benhårt på. Dessutom är den betydligt billigare än både bil och TV som annars verkar anses vara mänskliga rättigheter. Så jag håller inte med om att det skulle vara odemokratiskt.

  Men nej, jag läser själv inga böcker på min iPad - här är det nog papper och trycksvärta som gäller. Men jag läste nånting nånstans av en dam som påpekade att man inte behöver välja, det måste inte vara antingen eller. Hon sa att såna böcker som hon verkligen vill Äga, fina, litterära böcker liksom, såna köper hon i pappersutgåva. Allt annat - thrillers, skräpromaner etc - laddar hon ner till sin Kindle. Så skulle jag ocksa kunna tänka mig att göra, så skulle det inte blir så många Gerritsen och Slaughter som ligger och samlar damm på hyllorna.

  SvaraRadera
 6. Niklas: Glad att höra att vi är fler! Jag skäms alltid lite när jag skrivit nåt sånt där och tänker att nu sitter folk med sina iphones och skrattar. Men well, det får man kanske bjuda på.

  Karin: Ja det tycks ju vara den där kombotanken som härskar. Ska bli intressant att se hur våra begär utvecklar sig! Det är ju de som styr världen liksom.

  SvaraRadera