tisdag 12 april 2011

Bransch-babes

Det som jag njuter av mest på mässan är att gå omkring och titta på världens bokproffs; alla branscher har sina koder och det här är en branschmässa utan allmän publik. De stora förlagen har bås med bord utspridda, där sitter folk och köper och säljer rättigheter till böcker. De har viktiga anteckningsböcker och snärtig elektronik, inte så många papper. (Ja, jag brukar stå och stirra på dem. Det är intressant att se hur folk ser ut när de pratar om boken de försöker sälja.)


Folk är snygga, men inte för snygga. Folk är finklädda, men inte för. Klackarna får vara hur höga som helst, men om de är mycket höga måste de kompenseras med något mer seriöst upptill. Det vimlar intellectual babes i olika kategorier.


Själva litteraturen är här satt lite på undantag, det handlar om e-boken och om allt runtomkring. Det visar sig att ingen riktigt har koll, vilket kan vara en tröstande tanke. Men oroväckande många tror att e-boken blir norm snart, och att själva bok-boken kommer att förvandlas till en artefakt för en liten specialintresserad grupp.


Idag blir det förnuftiga skorna. Mina fötter dog igår i fina, röda Hustvedt-skor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar