tisdag 5 april 2011

Chaffisar unite! Den läsande martyren.

Igår diskuterade riksdagspartiernas kandidater invandring och ekonomi, rapporterar husorganet Hbl under den lakoniska rubriken "Alla hoppas invandrare hittar jobb". Den första som citeras i artikeln är Sfp:s Maria Björnberg-Enckell som säger något obegripligt, nämligen: "Det finns inte många finländare som vill köra taxi eller buss."


Genast inställer sig två frågor.
Ett: Va? Vill nästan ingen i Finland köra buss och taxi? Detta hade jag aldrig hört om. Jag trodde det var ett helt vanligt och hyggligt jobb bland alla andra.
Två: Aha, så alltså det är jobben "ingen annan vill ha" som vi ska erbjuda arbetskraft utomlandsifrån oberoende av kompetens?


Men också överlag var tidningsläsandet mycket ansträngande i morse, för där fanns också en stort uppslagen grej om kravet på att hämta tidigt på dagis, sen beskrev sig x3m-programledare (två män och en kvinna) på ett irriterande könssterotypt sätt: Den ena mannen "dum", "glad", "skriker högst", den andra mannen "udda, rolig, fantasifull nörd" och kvinnan "den mest allmänbildade och empatiska", dessutom är hon "den mest artiga". (Kanske det var ett avancerat skämt? Kom igen nu grabbar.) Sen, som grädde på moset, fick jag svets för mitt jobb och märk väl att jag tog del av allt detta medan jag tryckte gröt i två barn och mig själv med allt vad det innebär av akrobatik, psykologi, manipulation, koncentrationsförmåga och koordination. Inte illa eller hur, men sen visade det sig ändå att ena barnet var lite krassligt så jag stannade hemma med honom. Nu känner jag mig själv förkyld men har 300 sidor att korrekturläsa före midnatt då man måste sova.
Och konjaken, den är såklart slut.

4 kommentarer:

 1. Oj. Såg just invandrar-rubriken. Längre har jag inte (hugah!) hunnit på dagens tidning. Bäst att jag lämnar den till i morgon, då.

  P.s. Gå ner till whisky-baren och begär en take-away.

  SvaraRadera
 2. Lägg den i pappersinsamligen direkt, tycker jag. Fast läs Antonia Wulffs kolumn först! Den var bäst i tidningen.

  PS Aj jo. Men jag kan inte visa mig för folk. Har ren pyjamas på.

  SvaraRadera
 3. Nå thänks bara. Måste ju läsa hela innan jag kan somna. Och hamna ju redan kommentera dagisjuttun.

  SvaraRadera
 4. ja urk, reagerade också på presentationen. den duktiga flickan och de busiga pojkarna. suck.

  SvaraRadera