söndag 21 augusti 2011

Watching you

Vi råkade gå genom ett nästan helt tomt och stängt köpcentrum idag. Också en filmatisk upplevelse. Två bast sprang saligt omkring i stora slalomfinter, en kvinna kom långsamt gående emot oss och jag noterade att hon hade en gul t-shirt med två tecknade ögon på och texten "I´m watching you".
Och som hon watchade! När den lille blondinen svirade förbi henne spärrade hon upp ögonen, inte elakt, inte förfärat, hon bara glodde så inihelvete på honom.
Och så den där t-shirten, då. Hon bröt ju helt klart mot alla dramaturgiska principer, men skulle omedelbart ha fått en biroll i en film av David Lynch.

2 kommentarer:

  1. Vi hade en liknande upplevelse häromdan. Sprang runt som dårar för att skriva in oss i Svedala, fixa grejer hem, äta, ta hand om bebisen, fixa bvc-plats åt honom etc etc och gick nära T-centralen förbi en mamma med en helt hysterisk cirka fem bast. Hon tryckte ner honom i vagnen, han vägrade, skrek, spjärnade emot med benen för att bromsa vagnen, till slut gick hon vidare och lämnade både vagn och barn på gatan varpå ungen sprang efter henne och panikslaget grep tag i hennes ben (hota med att lämna barnet får man förstås inte göra men jag förstod henne nästan, han var helt oregerlig), en främmande kvinna kom förbi och sade till honom att lyssna på mamma, han bara skrek "nej jag lyssnar inte!" och S och jag gick lätt skärrade vidare.
    När vi kommit runt hörnet kom en kille med rugbyfigur förbi med t-shirten "Make love, not children". Att vi flinade.
    /K

    SvaraRadera