lördag 13 augusti 2011

Nähä

Känner en tydlig förnimmelse av att det inte kliar i fingrarna när man hänger över en ipad. Kommer då osökt att tänka på min kurskamrat Pär på Biskops Arnö år 1896 som talade om njutningen, själva den fysiska njutningen i att skriva på tangentbord. Jag fattade inte då, sedermera har jag fattat nåt, nu - när jag försöker blogga på ipad - förstår jag allt.
Ett lungarike för ett skapligt tangentbord.


KUNGARIKE.


(åNgrar nu att kag inte lät alla felslag står kvar.)

4 kommentarer:

 1. Håller helt med om att den inte riktigt lämpar sig för längre grejer - fast man lär ska vänja sig. Men att kommentera så här går bra! Annars då?

  SvaraRadera
 2. Bra om det finns folk som kan skriva långa radiramsor på ipad, då finns det ju hopp.
  Hm alltså nu använder jag inte paddan till sin fulla potential alls, så jag vet inte om jag egentligen ska säga så mycket. Den är ju jättefancy och imponerande och jag gillar att den startar direkt och är så smidig. Men sen har jag ännu inte fattat vad man ska ha den till sådär mera exakt. Tänker att man kanske kunde ha den som sin enda dator om man inte behöver en arbetsstation på det sättet men sen är paddan själv ju ändå beroende av en dator? Sen måste den vara superbra på resor etc, men å andra sidan undrar jag om inte en smartfån skulle vara mer ändamålsenlig? Å femte sidan vet jag att de är mycket användbara i professionella sammanhang, på bokmässan i London hade alla en sån att visa material på. Fast strängt taget kunde de ha haft en minidator istället?
  Äsch, jag är säkert bara out.

  SvaraRadera
 3. Tja, jag tycker att den är smidig och snabb. På vilket sätt är den beroende av en dator? Kanske om man ska backa upp allting ja, men inte brukar jag koppla ihop min med min dator nånsin, nästan. (fast D sköter ju sånt så där kan jag ju ha fel).

  Jag har den till allt, egentligen. Slösurfa på soffan, kolla recept i köket, handla mat, kläder, Googla tusen saker som jag plötsligt behöver veta. Visst kunde jag ju gå upp och kolla på min PC men det orkar/hinner/vill jag inte oftast. Varför sitta vid sitt skrivbord när man inte behöver göra det? Och jo, en smartfån, men dom är så små och petiga. Tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Innan man fick kunde börja använda paddan skulle man koppla den till datorn och synka med itunes. Det var i alla fall jag tvungen att göra innan den gick med på att låta sig användas.

  Hemma använder jag bärbara macen till det du beskriver, men sant, den kan man ju inte ha med sig överallt. I väntan på addiktion!

  SvaraRadera