fredag 26 november 2010

Mamman i metron

Resa kollektivt med småbarn får en ny dimension när man kommer på att det finns en bloggsfär där ens dumheter kan tas ur sitt sammanhang och publiceras för en massa läsare.
Jag reser själv metro och buss varje dag med barnen numera och utgör säkert användbart stoff för inlägg i alla möjliga kategorier. Lite spökigt är det att tänka sig hur man sen karaktäriseras i nån slumpmässig blogg; är man kanske högljudda finlandssvenskan med pratiga finlandssvenska barn? Mamman med trashig jacka och mandarinskal i fickorna? Mamman som har problem med tvååringens vinterhandskar och kämpar med dem högröd i nyllet? Eller möjligen (ja!) trevliga, charmiga, pedagogiska mamman, en fröjd för ögat, sparsamheten förkroppsligad (=jackan) och en lisa för den sargade själen?

Mest sannolikt är det väl nog att ingen kollektivåkande bloggare gör sig djupare tankar om min lilla enhets resande, så jag tar tillfället i akt och bloggar en sak som jag själv hörde mig säga i metron imorse: Fyraåringen håller på och lär sig stationernas följd och när vi kom till Hagnäs råkade han sitta och jorsa nånting om kacka just när damen i högtalaren sa stationens namn. "Va? Vart kommer vi nu?" undrade gossen och mamman i trashig jacka svarade: "Man ska inte sitta och skrika kacka just när nånting viktigt sägs. Då kan det hända att det inte går så bra i livet."

Bonus, frågor som mamman i trashiga jackan fått svara på i rusningsmetron:
- Vem är Jesus?
- Varför skjuter soldater på varann?
- Vad är en hottentott?

8 kommentarer:

  1. "Man ska inte sitta och skrika kacka just när nånting viktigt sägs. Då kan det hända att det inte går så bra i livet."

    Haahaahaa det är just såna där kommentarer som man borde skriva ner i nåt häfte och sen ge häftet i present åt barnet när det fyller 18. Förklaringen till att dom blev som dom blev, liksom. Hohoho.

    Pussar från andra Karin (hon som syns här mer sällan)

    SvaraRadera
  2. Ja just det, en bok full med saker man själv kläckt ur sig liksom, inte med sånt barnet sagt ... Gulp.

    SvaraRadera
  3. Teilläpä on antoisat matkat. Ja mä oon just sellainen ku seuraa ihmisiä metrossa ja ehkä kirjotan siitä. Ehe.

    SvaraRadera
  4. Det var ju faktiskt dags för lite förnyelse bland ordspråken. "Man skall inte skrika kacka just när nånting viktigt sägs". Härligt, så användbart.

    SvaraRadera
  5. Jenkku: Joo, mä en kyllä enään uskalla ajaa autoa sun nähdessä! Rondellhorror ...


    Lotta: Kiva att du gillar, slit med hälsan!

    SvaraRadera
  6. haha, vilket bra ordspråk! Säger hon som försökt förklara ordet byracka idag på ett konstruktivt sätt.

    SvaraRadera
  7. Byracka! Också en utmaning att se fram emot!

    SvaraRadera
  8. vad svarade du på frågan om vem jesus är? själv hör jag (än så länge och halvhjärtat) till kyrkan, men ville vara ärlig å det enda som inte klingade falskt just då var "en historisk person".
    hälsningar från sara (fd studiekompis) som älskar din blogg!

    SvaraRadera