onsdag 1 februari 2012

Nytt hus, nya ghosts

Detta är den första dagen på nästan 100 år då Schildts förlag inte finns. Istället finns, från och med idag, förlaget Schildts & Söderströms.

Sju våningar upp, högt över Bulevarden, har jag förskansat mig i ett mötesrum och bevittnar hur möbler och lådor från de två fusionerade förlagen bärs in och placeras. Nytt hus, nya ghosts.

Ytterligare upplysning på temat förlagsverksamhet: Om några timmar, klockan 18, diskuterar Lari Assmuth, Mathias Rosenlund och jag lite essens på Arkadia International Bookshop i Tölö. Trotsa den sibiriska kylan och kom dit!

8 kommentarer:

 1. Hade varit skoj, men det är ju så KALLT! Hälsa Lari om du läser detta innan..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å hell, glömde hälsa honom, sorry. Jag sprang nästan hela vägen, var småsvettig när jag kom fram. Som tips! Funkar även i -16.

   Radera
 2. Hoppas att muggen klarade flytten. Och du med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, muggen var FÖRSVUNNEN just före flytten men jag hittade den och nu står den fint i nya huset. I bättre skick än dess ägarinna.

   Radera
 3. Lycka till nu i ert nya hus! Och synd att jag missade redaktörsgrejen, det hade varit trevligt. Men jag kommer till Finland i övermorgon, ska först till Sjundeå men nästa vecka är jag i Helsingfors. Tittar in nån dag!

  SvaraRadera