fredag 17 februari 2012

Mys med genier

Här följer lite fredagsmys med genier.

Geni ett: Helsingforsgeniet Helen Korpak som är med i brittiska Dazed Digital i kraft av sin fotokonst. Om jag skulle vara tvungen att titta på ett foto i resten av mitt liv, skulle det bli ett av Korpak, t ex det här:Geni två: Nanna Johansson, som har hittat reklam för nagellack för män och skriver om det i genialiska ordalag. "Det finns inget tydligare sätt att visa att man är en heterosexuell man än att ta på sig nagellack. I alla fall om man ska tro företaget Alpha Nails hemsida", skriver Johansson. Läs gärna hela inlägget och missa inte den klart trevliga slutklämmen:


Egentligen skiter jag fullständigt i om några töntar vill kränga nagellack över internet. Men det är en tydlig illustration av att "manlighet"* (= högstatus) i hög utsträckning handlar om att ta avstånd från det kvinnligt kodade (= lågstatus). Och i detta fall, när själva produkten är kvinnligt kodad, måste man ta avstånd NÅT SÅ IN I HELVETE!!! Man måste ta avstånd ändå från tårna och skrika att man minsann inte är nån tjej (hemska tanke!) bara för att man kletat på några lager "cocaine"; man måste vråla och gapa tills man ligger där på golvet som en svettig heterosexuell mansklump och kippar efter luft.
Istället för att bara säga som det är - att man vill vara lite fin om naglarna.

Sen finns det ju faktiskt ett tredje geni också - ett födelsedagsgeni, som firar med livesändning och blomster. Finsalongen hyllar denna person med pioner & champagne!

5 kommentarer:

 1. Hur ska min bägare rymma all den godhet du stjälper i den?! Tack, raraste salongsfru!

  SvaraRadera
 2. Har ni tänkt på att man säger på svenska att bägaren ska fyllas till bredden, men på engelska heter det Thine cup runneth over.

  Att sånt funderar en översättare på en lördag kväll när hon sitter i ett tåg utan restaurangvagn.

  SvaraRadera
 3. Lovisenstadt, du måste ju dricka ur den. Då kan den fyllas på efterhand!

  Ulla, tack för att du fortbildar oss! Bästa formen av homeschooling. Trist förresten att åka utan restaurangvagn.

  SvaraRadera
 4. Åhhh! Tackar och bockar och skrapar med foten rodnandes!

  SvaraRadera