tisdag 7 september 2010

Fuktiga läppen

Igår under en sen och rask motionspromenad med Anna Bäck fick jag en kort lektion i tv-serien Mad Mens inverkan på alltet.

De rödmålade läpparna till exempel, och de vitpudrade ansiktena. De kommer möjligen från Mad Men-estetiken.

Det är uppenbart att jag måste ha tag på en dvd-box med detta Mad Men, det här är alltför intressant för att kunna förbises och jag inser att jag knappt sett någon tv alls de senaste åren, för med småbarn är det inte bra att ha tv:n på hur som helst, det kommer ju vad som helst därur. (En gång på bästa barntid i ofarlig reklampaus en puff för polisserie, i klippet kedjades en man fast vid ett stängsel och avrättades, tvååringen satt i soffan och tittade - sedan dess är det stenhård kontroll på tv:n i vårt hushåll.)

Och har ni märkt att vita ansikten och röda läppar också är i fokus på en hel massa bokomslag? Det är vampyrvurmen förstås, tydligen i kombination med Mad Men då. Red lipstick överallt. Fuktiga läppen. Det är tjusigt och sexigt. Kvinnans läppar och mun sköter marknadsföringen fint. Det funkar verkligen: Akademiska bokhandeln har ett helt skyltfönster fullt med nån vampyrbok (röd mun vitt nylle) och det går inte att låta bli att stirra. De facto vill man ju ha en sån där mun med sig hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar