tisdag 7 augusti 2012

Snäll farbror

Här sitter man, försvagad efter bastubad, och sneglar med ett öga på Women´s 100 m hurdles. Herregud vilka starka och snabba människor det finns i världen. Och viga! Tittade på lite gullig damgymnastik med mina små söner i eftermiddags och blev helt stollimponerad - mera imponerad än nånsin förr - av hur viga de var, hur smidiga, starka, smala, unga (de är ju nästan barn fattar man nu - minns att det är 4 år mellan O-spelen, man hinner åldras mycket mellan varven).

Men jag skulle ju berätta om butiksupplevelsen. Stod i kön med andra finnar igår. En man hade mathandlat, en flicka på kanske sex år i cykelhjälm skulle köpa en glass. Geschwindt drog snubben i kassan EAN-koden på flickans glass så den hamnade på kundmannens nota.
Den sexåriga flickan viftade med sin femma. Kassasnubben stönade till, bad om ursäkt och skulle just till att börja korrigera misstaget när mannen som handlat mat sa:
"Ge flickan glassen bara."
Och till flickan:
"Du behöver inte betala, behåll pengen."
Flickan fick ur sig ett glatt överraskat "KIITOS!" och försvann kvickt som ögat ut genom dörren med glassen.

Och kön började sprudla. Vi stod alla och smålog, "snäll farbror!".
En så enkel sak, ändå så fin.


Nu favoritstunden, läsmomentet i sängen, läser det här mästerverket: 


6 kommentarer:

 1. Alla borde vara lite mer som snälla farbrorn. Var du förresten på jobb i dag? Såg dig inte.. Vi måste snart äta lunch!

  SvaraRadera
 2. Linn - Ljuvlig ja, men vardagsljuvlig liksom, det var ingen stor deal, bara helt normal (men ovanlig!) vettig vänlighet/godhet, oh, det var uppfriskande!

  idalina, just det! Let´s va såna!
  Jag var på jobbet ja, satt i min vrå och slogs med nån text.
  Lunch ja! Mässar dig.

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Heja dom!!
   Babbelskan, var förresten extra nyfiken på vad du tyckte om Gone Girl, nygift som du är - Men läste din recension och du verkade inte särskilt chockad/desillusionerad?

   Radera
  2. Det var ju på inget sätt lycklig läsning - men dels ville jag inte spoila i recensionen, dels har jag läst Flynns tidigare böcker och var beredd på det värsta!

   Radera