söndag 5 juni 2011

Slåss i solsken (motstånd & bärs)

Här på torpet i Finlands Florida har internet som princip att fungera allra sämst med solnedgång pågår. Det är möjligt att principen är bra, eftersom man hinner titta jättemycket på solens show medan man väntar på att Saunalahtis skamligt dåliga pinne ska få kontakt. Men det har också den effekten att ens sinnestillstånd skiftar på ett jobbigt sätt under de olika processernas gång.


Till sak ändå. Har idag rårensat ett trädgårdsland. Bruk av jordplätt man råkat få till förfogande är att utöva motstånd i praktiken t ex för att man övar sig i praktisk kompetens och självförsörjande. Jag odlar min egen mat! (Åtminstone några örter. Och sallad, damn it!) 


Med solen i baken och händerna i myllan fördrev jag min eftermiddag. Det var gott. Hade läst min läxa, nämligen Stefans lilla gröna (googla hemskt gärna om du inte uppfattat mitt tidigare tjat om denna fantastiska bok, kan inte länka för varje liten grej tar på grund av den usla uppkopplingen 30 min.) Hämtade en bärs. Upplevde den svårligen överträffade kombinationen motstånd-odla-alkoholromantik. Rekommenderas. Om någon komponent måste utelämnas, så föreslår jag den sistnämnda.2 kommentarer:

  1. Alltså, trädgård och bärs! Gud vad jag gillar detta.

    SvaraRadera
  2. Glad att vi är fler som gillar den oslagbara kombinationen!

    SvaraRadera