torsdag 23 juni 2011

Den gamla och nätet

Stormen river i tall och björk, precis som utlovat. Tidigare idag satt jag i en bil på Lidls parkeringsplats (borde jag döpa om bloggen till Trafiksalongen?) i sällskap av 2 och 4 bast och ett ösregn som smattrade mot karosseriet. Väntan var ganska lång och det skulle lyssnas till Arne Alligator i bilstereon, så strömmen var påslagen. Lyckades inte släcka billamporna och var till slut tvungen att titta i manualen. Där stod inget om hur lamporna släcks och jag var ju nervös för att strömmen skulle ta slut och att vi skulle få fira midsommar på Lidls parkeringsplats.
Gav uppgivet manualen till självsäkra 4 bast som tittade i den och sa: "Just det, nu förstår jag. Du måste koppla bilen till internet. Sen kan du släcka. Kan man koppla sin bil till andra bilar?"

Lösningen på alla problem är internet, det vet varenda barnunge nuförtin. Fyra bast har fattat att man måste koppla upp sig mot andra parter för att saker ska kunna äga rum. Hans mor adertonhundratalskvinnan minns däremot med fasa alla lektioner i datateknik där man lärde sig att på ett ytterst komplicerat sätt få datorn att skriva "Hej Anna!" som svar på ens "Hej".

Ett par timmar senare satt jag i telefon med firmans datastöd. Jag, slängigt: "Alltså, jag är nu kopplad till två internet?" (Menade både bredband och sticka, då, och det är klart att jag fattade att det inte var så, jag bara sa så.)
Datastödet, allvarligt: "Eh, det finns bara ett internet."

Nu drar jag mig tillbaka i mitt enkla pörte och blandar mera bark i brödet.

5 kommentarer:

 1. evafrantz.blogspot.com23 juni 2011 19:29

  Min tvååring har bättre koll än jag på vilken fjärrkontroll som har makten över vilken dosa här hemma hos oss. Fortsätt du med barkbrödet så kärnar jag lite smör.

  SvaraRadera
 2. Kudos för datastödets torra humor.

  SvaraRadera
 3. Eva, vi gör så. Fast kommer du ihåg att några tekniker lär ha fått burnout när Yle gick över till Radioman? Så blir det för oss sen.
  Vi: "Åh jag minns Facebook ... bloggarna ... tvittää ... "
  Alla andra: "Härregud, 1800-talet."

  Peppe, ναί, kudos minsann! Fast strängt taget kan jag inte vara säker på att det var humor, jag misstänker att såna killar får ganska knäppa frågor. Hörde nyligen att en av de vanligaste frågorna är "vad ska jag göra, jag försöker skriva in mitt lösenord men det blir bara stjärnor hela tiden".

  SvaraRadera
 4. hade du sagt åt mig att du var kopplad mot två internet så hade jag hmmm:at och sen sagt ok, jag ska googla det problemet. Jag borde bo i ett hus med jordstampat golv egentligen.

  SvaraRadera
 5. För att ingen ska tro att jag är en komplett idiot: det där med två internet var alltså inte själva problemet. Problemet var att jag inte fick stickan att funka.
  Men marica, ytterst trevligt att höra att du hör till vårt glada barkgäng!

  SvaraRadera