torsdag 9 juni 2011

Den fåfängan

Ytan är helt klart på tapeten nu när folk upptäcker att det finns ett liv bakom ylletröjorna och jeansen i garderoben. Klänningar! Shorts! Sandaler! Träskor! Nagellack! Hud! Hår!
Har idag gått till jobbet i princip utan kläder, det känns lite konstigt men fick i alla fall en mycket fin komplimang därhemma av fyra bast: "När du är på jobbet är du den finaste mamman på jobbet." Och igår förhäxade jag två tvillingflickor med mitt nagellack och skavsårsplåster. Mycket stolt!

Lovisienstadt har dragit igång en beautyhörna som jag uppskattar och vill tipsa om. Hon har skrivit om unibrow, keps och nu idag om hårväxt:

Det här med hårväxt alltså: vad är det att tjafsa om? Tycker folk får vara precis hur hårlösa eller håriga de vill (utom alla med möjlighet till snyggt unibrow, tycker att de ska låta det växa när högtider nalkas)
Om de är vuxna och tänkt igenom hur de vill ha det, vill säga.Trettonåriga tjejer som rakar bikinilinjen för att ni hört att killar "inte gillar hår"- smärtan i mitt bröst när jag hör er snacka om att kvinnan ska vara hårlös! Ta hand om varandra istället, då lär ni er nåt som kan vara bra att kunna i framtiden när ni kommer gå på firmafest, bli tafsade på av chefen och ha det allmänt asdåligt för att patriarkala strukturer håller er på mattan. Det där med att raka er mellan benen/inte raka er mellan benen kan ni tänka på om några år, när ni inte längre är barn.

2 kommentarer:

  1. Men den bloggen verkar ju alldeles fantastisk! Som jag tycker om att hitta nya bloggar (din inberäknad).

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är den fin!

    SvaraRadera