onsdag 27 juni 2012

LÄGG AV


Så lät morfar tåget köra över sig själv och sitt tvååriga barnbarn. Man kan bara gissa sig till motivet men nog blir man förbannad. Nu fan räcker det med de här aggressionerna mot små barn. Och förresten räcker det också med alkoholen, för efter fältstudier kan jag högst socialvetenskapligt rapportera att det här folkets problem är den låga självkänslan påhejad av lite drinks. (Jag vet, alla förvånar sig över det banbrytande resultatet.)

Nu säger jag alltså inte att morfadern var full eller ens bakfull, men jag menar att det faktum att Finlands folk är skapligt alkat bidrar till en allmän misär. Som barnen lever i. Och inte hittar ut ur. Som barn är offer för. Men se, det är de vuxna som impregnerar sig med offermentalitet.

Förresten, när jag ändå är inne på spritspåret kan jag väl påpeka att debatten om alkoholreklamen här i landet är absurd. Bort med den bara, vi har inga problem med att folk inte skulle komma på idén att köpa sig en flaska. Impulsen kommer helt naturligt. Kombinationen ökad arbetslöshet och frejdig alkoholreklam i landet Finland är helt igenom dålig. 

2 kommentarer:

 1. http://vastranyland.fi/kolumn/2012-06-28/har-alkoholliberalismen-natt-sin-kulmen

  Jag ber om ursäkt över att jag fortsätter på det tråkiga, men jag tycker det här är en riktigt bra kolumn. Och det här är ett så jäkligt svårt ämne att diskutera. Man får inte komma och säga något om Alkoholen, för då trampar man alltid någon på tårna.

  Selviämistarinoita är den starkaste läsningen under det senaste året. Och jag undrar varför man bara talar om alkoholen som följd av illamående, men väldigt sällan om alkoholen som orsak till illamående. Eller kanske man gör det, men jag bara missat den diskussionen.

  SvaraRadera
 2. Tack Jolin för tipset, mycket bra kolumn.
  Och exakt: alkoholen som orsak till illamående, den ska absolut lyftas fram mera. Jag har också missat den om den förs alls.

  SvaraRadera