måndag 11 juni 2012

Calliope; Calle

Alltså uj, var tvungen att ta bort den malätna soffan som spökat i siduhuvudet sedan anno dazumal. Frackarna och ordnarna åkte också ut. Ny beskrivning av bloggen: "Alla får shorts." Eller: "Alla får kläder från Fjällräven."


Alla får också pelargoner av typen "Calliope" för två sådana pryder nu infarten till godset Florida, de är planterade i stora krukor av dessa små händer. Dessa händer, som för övrigt skyddades av världshistoriens första trädgårdshandskar som verkligen passar kvinnz! De är grå och heter Safir. Rekommenderas! Här har man sedan år 2000 lidit kval på grund av de där säckiga svartknottriga handskarna som bara åker omkring på handen så halva jobbet går ut på att försöka hålla handskarna på. Men nu: Safir. Nya tider. Finns på Säästöpörssi (som ju nu bytt ägare, man kan shoppa där igen).


Mitt egentliga ärende idag har att göra med att Calle Haglund blivit vald till ny Sfp-ordförande. I bildradion sa Haglund att han hoppas kunna bidra med mera "positivism". På grund av att språket ständigt sviktar, sviker, tänjer, böjs och brister men ibland också överraskar positivt är jag inte alls på det klara med om han verkligen menade det? Eller int?

14 kommentarer:

 1. Aj då, Calle. Men han är inte ensam om blundern, uttrycket har odlats felaktigt och slarvigt av fler gymnasiegångna människor under årens lopp än vad som är hälsosamt. Därför behöver vi trädgårdshandskar, lägger märket Safir särskilt på minnet. Gillar din blogg. Fast jag ser tjock och kort ut i shorts. Kunde ha levt med soffan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker mig - men tänker mig måhända fel - att CH har gått igenom vad han ska svara ifall han blir vald och nån journalist med bandspelare hittar på att ställa frågan om vad han tänkt tillföra Sfp (som ju numera skrivs SFP, sorry). Därför måste jag köpa ett par extra Safir!
   Roligt att du tycker om salongen, och ALLA utom Ronya ser korta och tjocka ut i shorts.

   Radera
 2. Men neej neeej! Soffan tillbaka. Genast! Den såg å skön och mysig och orange ut! Ordnarna skiter jag i, men soffan. Neeej! Den var inte alls maläten.

  Och shorts, nej. Huj. Då går jag hellre nakigär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. My friend, you have to learn to accept change. Det var loppsters i soffan.
   Schtjorts då?

   Radera
 3. det att gymnasieungdomar hittar på att använda ett ord på det viset, berättar nåt oroande om vår tid. har inte ännu hunnit läsa barbara ehrenreichs bok om det positiva tänkandets moderna historia, men den lär vara bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, DEN skulle jag ju läsa! Fy fasen vad bra att bli påmind. Såg nån videoföreläsning på temat av Ehrenreich och var såld direkt.

   Radera
 4. Du kan få låna den av mig om du vill.

  SvaraRadera
 5. Det fanns ett par gula arbetshandskar modell barn på K-rauta på 90-talet. Jag använde upp minst 36 par under mina mest hängivna stallsår. Nu måste jag uppsöka en Säästöpörssi, kan de vara lika bra? Suktar och fruktar på en och samma gång.

  Ang. soffan så måste du nog ha nåt fint i din salong. Nåt värdigt men sympatiskt. Ja?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pia, nu blir jag riktigt nervös. Jag är inte alls en lika tung trädgårdshandskanvändare som du, men testa gärna Safir och säg vad du tyckte sen. De här är i alla fall smäckra!

   Har gärna något värdigt men sympatiskt. Måste bara fundera ut vad det skulle vara ...

   Radera
 6. ...men snälla, den terapeutiska soffan som var så bra, några lopsters, hipsters eller lekmonsters som övervintrat bland plymåerna struntar vi så gärna i!Om ingen soffa så hoppas vi på en byline med en klädsamt kornig bild från Världens ände (fisv Twin Peaks?)...mvh Sommerhalter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, finlandssvenska Twin Peaks, man går ju igång här!

   Är överraskad av uppslutningen kring soffan! Jag som tyckte den var superpinsam och så tyckte ni den var BRA. Där ser man.

   Radera
 7. Jag föredrar korts. För shorts. Det är snajdigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Geni! Varför ska man kalla det shorts när det ju självklart ska heta korts på svenska?

   Radera