tisdag 29 maj 2012

You made me evil

Fullträff i podcasts imorse: Frida Hyvönen och Sara Stridsberg. Gamla inspelningar, men vad gör det. Hyvönen pratade om hur hon skulle åka till Bali och skriva min favoritskiva To the Soul och Stridsberg pratade om människan och romanen så man rodnade i solen på Fredriksgatan där man gick med sitt rågbröd, sina tomater och en påse tuggummi med smak av granatäpple.

På löpsedeln hade Hyvingemördaren åkt taxi i 14 kilometer precis innan dådet. Taxichauffören berättar. Aha.
Jag mötte en kvinna i kanske 55-årsåldern, hon såg ut att ha ont i kroppen och haltade, hon hade blond page (min favoritfrisyr i världen) och en svart t-tröja med blingblingtryck. Tröjan gnistrade i solen på Fredriksgatan, jag fick kisa för att kunna läsa texten:

YOU MADE ME EVIL

Förresten. Hbl rapporterade om morden i Hyvinge vid morgongröten, där stod:
"Enligt uppgift har hans [gärningsmannens] familj tvingas söka experthjälp för sin ångest."

Satt där vid gröten och undrade. Varför står det så egentligen, varför skrevs det ut? Det är väl självklart att familjen behöver hjälp? Men här i Finland ses det nog fortfarande som ett nederlag att ta emot/ söka psykologhjälp. Då är man ju galen.
Crazylands.

2 kommentarer:

  1. Reagerade också på Hbls experthjälps-spydighet (?). Empati, är det något omodernt? Eller är det ångest som är unheard of i tidningens korridorer? Asigt.

    Klockrent med bling-bling-skjortan!

    SvaraRadera
  2. Attityden till mentalvård i det här landet har liksom skäl att justeras. Jumalauta.

    Såg bling-bling-kvinnan på vägen hem igår, då bar hon en helt vanlig grön tröja. Hoppas jag ser henne varje dag så jag kan dechiffrera något mönster!

    SvaraRadera