torsdag 3 maj 2012

Valborgsghosts, en Doppelgänger

Så kom det sig att ett recept dominerade salongen hur länge som helst, men nu ska jag berätta om två valborgsspöken som hemsöker våningen.
Dessa ghosts hasar längs golvet, tittar fram bakom dörrar, följer efter oss som bor här, rör sig genom rummen autonomt. Deras ansikten sitter lite högre upp än mitt, de är som två stora svävande män inte helt renons på hotfullhet. 
När man går till badrummet står de där utanför och flinar. Tar man en bok ur hyllan får man be dem flytta på sig. Stegar man hastigt genom tamburen kommer de rasslande efter.
De  är  överallt. Stilla men i rörelse. Sällsamma, kusliga.


En av dem, den svarta, hade en Doppelgänger som blixtsvävade upp över Kråkstans spretande björktoppar, förbi en gul lyftkran, över kråkornas bana och vidare upp och bort.
Han är alltså på fri fot; akta, akta. Se dig om, se dig inte om, en Angly Bird bak din nacke svävar.2 kommentarer:

 1. Bra skrivet. Blir sugen på att ha fler heliumballonger i mitt liv. Och jag ser till min glädje att den röda har hopvuxna ögonbryn hälsar Unibrow.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns två heliumtyper som du kan få!
   Tusan så spooky, man slog sig ner i allsköns ro vid datorn för att vårda salongen lite och så hör man ett litet prassel och så vajar svarta birden precis bakom en. Var kom den ifrån??
   Fick flytta mig till soffan, nu är det bara unibrowbirden som glor.

   Radera