måndag 5 mars 2012

Ockult blogg II

I morse låg en samling papper i min väg. Utrivna sidor tryckte sig mot den isiga trottoaren, jag tänkte skarpt: En roman. Tänkte med fasa och fröjd: Om den är på svenska kommer det här att vara ett ockult ögonblick.
Böjde mig ner.
Fick syn på titelsidan: Hemsöborna av den mest ockulta av författare, nämligen August Strindberg.

Må den högstadielev som tröttnat på att läsa klassiker anmäla sig, annars tar jag - med fasa  och fröjd - denna incident som ett tecken av något slag. Eller kanske var det en del av Liljevalchs jubileumsgiv?

5 kommentarer:

 1. Huuh, veckans rysare... "Darra dödliga" - "han kom som ett yrväder en aprilafton med ett höganäskrus i en svångrem om halsen..." vissa böckers inledning kommer man ihåg för alltid. Visst har du så rätt i att A.S. är märkligt återkommande, i tankar och verklighet, och i de mest oväntade sammanhang. Blev närmast chockad i höstas när hotellet jag blivit inbokad till inför en konferens i Stockholm faktiskt hette August Strindberg! Rekommenderar å det varmaste, ljuvligt gammaldags inredning, böcker och bildtidningar utspridda i hela hotellet och en ljuvlig frukost vid en öppen brasa...facilt pris också och ligger strax norr om centralen, ovanför LO-borgen. MVH fd Kstadsbo med A.S.-vibbar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag åker till Strindberghotellet direkt!
   Här i Helsingfors finns ju restaurang Strindberg, ett bra ställe, men det saknar helt A.S.-vibb. Mystiskt.

   Radera
 2. Den 7.5 blir det premiär på operan The Stronger baserad på August Strindbergs Den starkare. I Karis. Sen spelas den ännu några gånger under vecka 19 någonstans i svenskfinland. Spelplatserna ännu inte spikade. Proffs på scenen. Be there.

  Veckan därpå spelar vi i Sverige. Stockholm på Strindbergs döddag 14.5.

  SvaraRadera
 3. Jo på producentsidan. Sjunger inte.

  SvaraRadera