onsdag 14 mars 2012

Lapsang souchong/ Dags att spänna av lite?

På Fredriksgatan smet jag in i en teaffär för att köpa lite lapsang souchong - det är evigheter sedan jag druckit ett vettigt te. Kvinnan bakom disken sålde sina teer per uns, var klädd i en uniformsliknande dräkt som inte hörde till den här tiden och lät rysk på intonationen. Håret var förstås klippt i den snyggaste av frisyrer: blond, slät page. Där stod hon bakom sin disk och man fattade ju att här skulle det inte bli något Lipton direkt.


Hon mätte upp mina två uns lapsang souchong, hällde dem i en brun papperspåse, greppade en stålpenna, doppade dess spets i ett bläckhorn, och skrev på påsen med 1800-talshandstil.


Måste jag påpeka att det kändes helt fel att betala med bankkortet? Man borde ju ha haft klirrande mynt. 


Ute på gatan sprang jag genast på en bekant från Florida, och när vi stod i rödljusen en bit ifrån teaffären hörde jag någon bakom mig, det var kvinnan från teaffären, hon gav mig en behändig papperspåse med en annan liten papperspåse i; mitt te, som jag glömt kvar på disken för att jag varit så överväldigad av att se någon på allvar skriva med stålpenna och rinnande bläck.

6 kommentarer:

 1. Åh kära nån en stålpenna i ett BLÄCKHORN. Något inom mig mjuknar.
  Vet inte om jag kan jämföra det här inlägget med pornografi eller frälsning för själen, men voj morjens vad fint.

  SvaraRadera
 2. Kan du ge mig namn och adress till teporrbutiken? Jag vill också! Ska komma ihåg att betala kontant.

  SvaraRadera
 3. Om ett inlägg ens på en rudimentär nivå kan leda tankarna till p-grafi och/eller själsfrälsning, är jag mer än nöjd 4-ever, Sylvia.

  Sylvin, teporrbutiken heter Ounce (!) och finns på Fredriksgatan 55 nära korsningen Fredriksgatan-Folkskolegatan. Bra med mynt i börsen!

  SvaraRadera
 4. Jag tittade in genom fönstret på den butiken igår, men eftersom jag just hade varit och shoppat te för en svindlande summa på Thehuone om hörnet så gick jag inte in. En annan gång ska jag testa :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teet är gott, kan rekommenderas. Hela skafferiet doftar tjära.

   Radera