måndag 29 oktober 2012

Här ligger man och tänker på Sandy

God afton och hälsningar från ett nästintill redan sovande medvetande,
alltså,
Hej och hälsningar från mitt undermedvetna, från detet och dess vänner

Här ligger man och lyssnar lite lojt på det halvstormiga vädret utanför, hur det river i linden, och man har följt med rapportering kring hur frankenstormen närmar sig amerikanska östkusten och människorna där och presidentkandidaterna. (Jag tänker på gamla människor, handikappade människor utan anhöriga som kan hjälpa dem, sitter de nu hemma för att de inte kunnat ta sig ut? De gör de väl? Vad gör alla föderskor när de måste evakuera sig, hur funkar sånt där? Och folk i respiratorer och och och, å hu.)

När jag vaknar i morgon bitti ska orkanen Sandy enligt uppgift ha nått kusten. Då är det natt i New York.

Igen är det är sånt där läge där berättelsen ännu inte är berättad. Det blåser här i Helsingfors, det går att göra sig en tanke om hur det kan vara när en Sandy slår till, man minns sin lilla Dagmar från förra året. Igen ett läge där berättelsen väntar på att bli berättad. Kusligt. Nu är det bara att sova och i morgon höra den politiska sagan, den ekonomiska, den mänskliga, den dystopiska, den oskrivna sagan om när Sandy kom till Amerika.

4 kommentarer:

 1. Dystopisk saga. Word säger jag om det.

  SvaraRadera
 2. Word är engelska och betyder ord. Så det så.

  SvaraRadera
 3. Sandy kom till Amerika. Även här skriver du om Trakten.

  SvaraRadera
 4. En dystopisk saga ja, men det är också mycket som är märkligt med den sagan. Som att det byggdes upp för en megakatastrof och det hela tiden finns en underlig förväntan på den katastrofen. En saga skulle berättas - blev det den sagan?
  Nå, fast det är ju verklighet. Tydligen ännu mera i Karibien.
  Just nu känner jag tydligt av att man inte vet vem man ska lyssna på. Det är som att man (vem?)förhandlar sig fram till själva berättelsen.

  Situationsdiktaren, Trakten är överallt. The Trakt is out there.

  SvaraRadera