torsdag 25 februari 2010

Nervens comeback

Det efterlängtade paketet med Siri Hustvedts nya kom igår och åh, känslan av Bok ... Varför lyckas britter och jenkkare med känslan av Bok, det måste vara något med pappret? Och typsnitten som så tjänar engelskan så vackert -
Och det är precis rätt att läsa om nerver just nu. Jag säger det: nerver ligger i tiden. Det har varit en massa psykologiseringar i omlopp länge nog nu, dags för Nerven att göra comeback!
Själv har jag en tendens att tro att mina nervegenheter är "normala". (Så blir man kanske efter att ha vuxit upp med Kamratposten?). Siri gör en intressant historia av sina. Men så är hon också ett högintressant case, migräntypen, urtypen av "hysterisk kvinna". Skön, smal och fin, dessutom. Vacker hysterika håller själv i pennan.
Men okej, inte brutalisera läsupplevelsen innan den ens börjat ordentligt, behålla öppenheten, hållas öppen, fri, vig.

Pizzakungens bok har också kommit ut nu i hans hemland Bangladesh, såg jag på Facebook. Den finns inte någonstans på nätet annars, men hans flickvän Annie hade fotat boken och lagt ut den på sin profil så jag vet att den heter "Chonnochara", vilket lär betyda ungefär "hemlös, vagabond". Och nu vet jag också att pizzakungen heter Yasin. Jag har handlat pizza hos honom sedan 2004. Först nu vet jag vad han heter. Och att han är poet.

1 kommentar:

  1. Mun mielest sun pitää ehdottomasti jatkaa bloggaamista. Tosi kivaa lukemista.

    SvaraRadera