måndag 15 februari 2010

Pizzakung och poet

Egentligen borde jag inte skriva det här eftersom jag har tänkt att den här bloggen främst ska handla om saker jag gillar, men såklart kommer nån gubbström och justerar den goda avsikten.

Rosslade nämligen lite avmätt i morse över intervjun med James Ellroy i Hbl.
"Jag är fantastisk och jag vet det och brukar berätta det", säger Ellroy förnöjt till Pia Ingström, som till min glädje också snappar upp en off-the-record-replik på slutet: "När jag går ut ur hotellobbyn hör jag honom tala i bedjande ton med sin finska förläggare Päivi Paappanen : – Skickade du nån till apoteket? Tror du ni lyckas fixa nånting åt mig så jag kan sova i natt? Får jag gå och vila mig en stund nu?"

Ellroys nästa bok ska handla om kvinnor. Jaja.

Men sen en sån där trevlig sak: Pizzakungen som har den utmärkta pizzerian Sopranos på Petersgatan är poet. Hans debutbok kommer ut i hans hemland Bangladesh nästa vecka, berättade hans flickvän för mig igår när jag var där för att hämta söndagsmiddag.


2 kommentarer:

  1. Hörde i misstag James Ellroy snacka på Akademen och det var det mest pinsamma jag upplevt sen jag var typ tonåring - bred, nasal anti-intellektuell amerikanska, provokation utan poänger, svordomar, krigsidealisering ("I've supported every single military operation America has ever embarked upon"). Och sen blev han upprörd när folk inte tyckte han var rolig: "Why are none of you motherfuckers laughing??"

    Och så har han svårt att somna efteråt? Åh Jimmy. Så gammal och har ändå inte lärt sig att livet är betydligt lättare när man tar ut proppen ur röven.

    /Karin T

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera