tisdag 8 januari 2013

Diamant och dask


Dagens diamant:

Är på ett nästan fånigt sätt till mig över tabloidiseringen av Helsingin Sanomat - den är så lyckad! Tidningen så hanterlig! Det går att läsa den! Det går att bläddra i den trots att andra sitter vid bordet! Jag önskar mig en prenumeration!
Det första tabloidnumret kommer dessutom med goda nyheter: en hare krishna-restaurang ska öppna i min hood. God, billig, vegetarisk mat. Hurra.


Dagens dask:

Barnböcker som innehåller sånger som det är tänkt att föräldern ska freestyla en melodi till. Värst är det om sången upprepas på flera ställen i boken för då borde man ju dessutom ha försökt memorera den entoniga lied man svettades ihop första gången.


9 kommentarer:

 1. Alltså ja! Jag är också barnsligt glad över tabloiddraken. Mitt liv blev genast mycket enklare, och då läser jag ändå HS till vardags på padda och lyxar till det med pappersversion bara på söndagar. Nu väntar jag på söndag som ett barn väntar på julen.

  Men är det ändå inte rätt trevligt att ha förmågan att uppskatta småsaker i vardagen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det här är ju en stor sak! Finland öppnar sig ...

   Radera
 2. crazy, hare krishna is on fire, dom försöker visst också köpa botby gård för ett par hundratusen euro, good for them (läste på nyheterna att de eventuellt får köpa den)!

  SvaraRadera
 3. Jag vill äta Hare Krishna-mat! Kan vi? Min mamma freestylade för övrigt vilt med ramsor, sånger, tonfall och röster i barnböcker. Ibland händer det att jag hör sagorna lästa på annat sätt och blir smått chockad. Påminn mig när vi ses att jag ska berätta om kprst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart! Vi ska hänga i hooden och äta krishnamat! Och du ska berätta om kprst.

   Radera
 4. Jag har sett det som grejen med de där sångerna att man alltid ska lalla på olika sätt, för man har ju liksom kommit på en "bättre" melodi varje gång. Varje ny gång de återkommer. För man är så himla sång-kreativ.

  SvaraRadera
 5. ligger finsalongen i östra helsingfors? herregud, så världen har förändrats! ok, låter bra, hoppas dom får huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finsalongen is a state of mind, my dear.
   Fast östra Hesa är fint.

   Radera