måndag 17 september 2012

Hbt för barn. Bergmanrepris. Björk, Nina.

Har just högläst ut en barnbok med en hbt-person mödolöst inskriven i berättelsen. En kvinna älskar en annan kvinna, vill krama den andra kvinnan, är svartsjuk på henne.
Antal frågor på detta från barnen: noll.
Boken heter LasseMaja och simborgarmysteriet.

Bergmans video, som jag referade i förra inlägget, sänds i repris nu vid midnatt (svensk tid 23) på SVT24. Tack Malin för infon och hurra för repriser!

Okej men nu vidtar dammsugning, persiljenerfrysning, smuleliminering, tvätthängning och manusläsning och i mitt huvud finns ej andra vittra tankar än några snåriga som har med DN:s Nina Björk-intervju att göra. Skriver som en ekorre, rör mig som en gast.
C u.6 kommentarer:

 1. Vi har läst simborgarmärket och delat ut dylika märken vid alla simhopp i sommar. Lika naturligt med simborgarmärken som med kvinna kvinna. Nu misstänker jag att våra närmsta grannar är man man och även det är hur naturligt som helst. "För de är ihop". En 5-åring citerad.

  Men persiljenedfrysning. Who are you?

  SvaraRadera
 2. Det har också tidigare slageit mig hur fullständigt naturligt barn tycker det är med all världens kärlekskombinationer. Sen kommer ju heteropressen från olika håll men jag tror ändå att såna här enkla hbt-inmutningar gör susen. Precis så enkelt, "för de är ihop".
  Samma gäller hudfärgstankar och sånt: mina ungar är liksom färgblinda och det gör mig så glad.

  Persiljan! Jo, man har ju sått den och så har den vuxit upp och fortsätter växa tills frosten kommer och ännu efter det. Varje gång man träffar sin persilja klipper man av den, tar in den till stan, fördelar den i små påsar som man suger luften ur och så packar man in den tätt i sin frys. Glad blir man i mörkaste vintern när man får färskaste grönpersiljan i soppan.
  Obs, detta är min mans initiativ. Ett gott sådant.

  SvaraRadera
 3. Jag kan inte annat än hålla med om det här med barns reaktioner. Hos oss älskar vi Allan och Udo och hur jag än varje gång väntar på "diskussionen", så kretsar frågorna bara kring varför Udo är så sur. (och då sku jag ha lust att svara att det beror på att han varit militär, men jag har lyckats hålla mig.)

  Men, jag tror också du har rätt i att heteropressen kommer från olika håll. Häromdan irriterade jag mig på en väns berättelse om att förskolepersonalen meddelat henne att hennes dotter har "vispiläkauppaa" med en pojke i sin grupp. Det här baserade de på att dottern och pojken kramats i en lek. Nå, jag vet att den här dottern är en härlig flicka som gärna kramas med dem hon tycker om, inklusive mina döttrar, men jag undrar hur många gånger personalen sagt att hon har vispiläkauppaa med någon annan i gruppen. Och sånt gör en ju irriterad. Eller med "en", menar jag mig själv.

  hälsar Jolin

  SvaraRadera
 4. Hbt-person låter DEFINITIVT som en klinisk diagnos. En synnerligen steril sådan dessutom.

  SvaraRadera
 5. Urk Jolin, "vispiläkauppaa", hu.
  Skulle vara intressant om förskolepersonalen skulle rapportera om "vispiläkauppaa" mellan två barn av samma kön, helt glatt!
  "Vi har haft en riktigt bra dag och Emma verkar visst vara lite kär i Lisa! De är så söta!"

  Sebastian: Du har så rätt, bästa heteroperson.

  SvaraRadera
 6. HBT, TBE, LSD och TBC. Jag tror jag blir ADHD.

  SvaraRadera