onsdag 21 december 2011

21.12: Födelsedag för särskilda damer

Kan vittna om att det är helt olika nivå på barnens och min förtjusning varje morgon när adventskalenderns lucka blir öppnad och det utropas hur många dagar det är kvar till julafton.


Här i salongen utlyses således julamnesti. Folk som är här är födda i december och är trötta på den air av x-mas denna helt verkliga arbets- och födelsemånad plågas av.


Som av en händelse satte jag mig nu före (efter) läggdags och googlade Jane Fonda, som jag i helgen såg i filmen The Chase. Såg i själva verket hela filmen utan att fatta att det var just Fondas utsökta snygghet jag beundrade - är ju för all del fördärvad av åttitalet och ett synminne av glanstrikåer och benvärmare. 
I googlandet kröp det fram att den 21:a dennes - alltså just den här dagen som börjar nu! - är Jane Fondas födelsedag! Fakta som uppskattas. Dag som firas från minut ett.Den här dagen var också min i våras avlidna mormors födelsedag. Jag sitter här i hennes gamla nattlinne och lägger upp en bild på Jane Fonda. Om jag hade förklarat alla kulturella referenser och personliga associationer riktigt noga tror jag nog hon hade uppskattat det.

4 kommentarer:

 1. Vet int med er andra, men jag blir fortfarande glad av att se Fonda här i salongen.

  SvaraRadera
 2. Fonda ger mig faktiskt inga vibbar. Helt noll. Eller jo en liten liten vibb. Långa blå ben och röda benvärmare. Och pannband.

  SvaraRadera
 3. Hon ger mig fina vibbar! Skinande.

  SvaraRadera
 4. Situationsdiktaren: Nåmen en vibb kan alltid förändras/utvecklas!

  Klara Lovisa, det värmer min sjel.

  SvaraRadera