tisdag 19 februari 2013

#tv #lugn #twitter #varghund #kollektivt medvetande #rörligt tänkande #flöde #dreamz

Igår kväll hade jag en ytterst behaglig tv-upplevelse, som jag nu tänkte redogöra för.
Det var SVT-programmet Min sanning som stod på, och Kristina Lugn var gäst.
Där satt hon svartklädd och pratade på sitt lite släpiga sätt, pratade klokt och vettigt och roligt och självrannsakande och liksom inte tvärsäkert.
Det slog mig att där har vi en viktig aspekt i intellektuellt tänkande: att inte låsa sin tanke, inte vara så tvärsäker, behålla tankens rörlighet.
Det är inga självklarheter, min erfarenhet är att det är ovanligt att ha den där rörliga tanken.

Under programmets gång slumrade jag till ibland, vaknade, somnade igen, och när programmet var slut vacklade jag (ja, jag är ett vrak) till sängen och twittrade att jag vill ha sällskap av Kristina Lugn i min dröm. Mathias twittrade blixtsnabbt att han också vill det, och det ledde till att Mathias dök upp i drömmen istället för Kristina Lugn.

Där fanns också två bråkstakar från i går, och en massa arkitektur och brödsmulor. Där fanns också en varghund, stor och snäll, vimsig och känslig. Twittrade den intessanta varghundsinfon när jag satt på morgonmetron. Fick omedelbart svar: "Du tror inte hunden var Kristina Lugn?"

5 kommentarer:

 1. Hmm, sorry, hoppas att mitt uppdykande i drömmen inte ledde till ytterligare vrakighet. :/

  Men Kristina Lugn. Åååh. Så bra hon är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ånä, pallade det fint. Men vad vi städade!

   Radera
  2. Och nu snackar jag brödsmulor, inte text.

   Radera
 2. Fint sagt om rörligt tänkande, det har jag alltid strävat efter, att inte vara tvärsäker utan beredd att lära ig något nytt. Det svåra är förstås att inte vara för rörlig och lättpåverkad.

  Men i alla fall. Om något gör mig jättetrött just nu är det alla mänskor där ute som är jättetvärsäkra och bara måste banka sina åsikter in i andra på diverse kommentarsfält.

  Och ser jag någon som är beredd att tänka om och tänka nytt, komma till en helt ny tanke, då blir jag glad.

  SvaraRadera
 3. Men visst är det också så att man kan ha ett litet motstånd mot det - det känns tryggare att bestämma sig för att så här tycker jag, punkt?
  Och jag tror det tvärsäkra bankandet som du talar om handlar om det.

  SvaraRadera