fredag 30 november 2012

Ge mig podcastregeln


Finns det någon aktualitetskutym beträffande podcasts?

Öhman tvångsladdade ner ett par avsnitt av Kristoffer Triumfs podcast Värvet på min telefon. Jag lyssnade lydigt på Triumfs intervju med Lotta Lundgren och Margret Altadottir och är nu hårt fast i Värvetträsket. Har sugit ner en massa Värvet på min telefon; jag lyssnar när jag går sträckan från dagis till metron, medan jag åker metro, under promenaden till jobbet. Hushållsarbetets hopplösa cirkel blir ljuv om man har Värvet i öronen medan man arbetar.

Jag vill bara tala om Värvet men det är ju ingen annan som har lyssnat nu. När det gäller vanliga radio- och tv-program finns det en aktualitetskutym inbyggd; man pratar om programmen strax efter att de sänts. Men, kära www-Ribbing, är det okej att pesta sin omgivning med podcasttankar hundra år efter att avsnitten var aktuella? Podcasts funkar ju på ett lite annat sätt, de läggs ut och så finns de tillgängliga. Man kan väl få prata om dem ständigt, eller? Fast då har ju ingen annan lyssnat. Ack, ge mig podcastregeln!

5 kommentarer:

 1. Det är okej! I alla fall i min värld. Upptäckte också Värvet rätt sent (typ för en månad sen) och har lyssnat som en galning.

  SvaraRadera
 2. Tack Nina!
  Och vet du vad jag just hittade när jag smög tillbaka in i Twitter? En podcast där Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli pratar kultur!
  Förtjus!
  (har alltså just upptäckt podcasten på allvar, 7 år efter alla andra som vanl.)

  SvaraRadera
 3. "En varg söker sin pod" heter den.

  SvaraRadera
 4. Har inte haft ork och tid att söka fram annat än Eftersnack som jag alltid lyssnar på då jag är ut på promenad med vagnen. Men kanske jag skulle hoppa på Värvet nu då. Har kanske lite tid med elektronikäckel efter jul.

  SvaraRadera
 5. Testa absolut!
  Joc måste du i alla fall lyssna på tycker jag.

  SvaraRadera