måndag 20 januari 2014

Äckliga lilla äggnovell

Här skulle jag skriva om att inte orka ta debatten men det är för komplicerat för stunden, klockan är faktiskt över elva och jag har tagit ett avslappnande bad och lyssnat på Liv S och Caroline R F-N i En varg söker sin podd. Bra avsnitt! Jättebra avsnitt! Det handlar mycket om privilegier, både egna och andras. Borde ha antecknat hela tiden men låg ju där och guppade i honungsbubblorna.

I och för sig är badet ett utmärkt ställe för skrivande om man råkar äga häfte och penna. En gång skrev jag en jätteäcklig liten novell där ett ägg ingick medan jag låg i badet. Vi hade någon skrivarcirkel några kompisar och jag. Vi hade våra texter med på krogen, pappren var fuktbuckliga och texten hade runnit lite men jag tyckte om min äckliga lilla äggnovell. Minns inte ens vad som hände i den, men det var en kvinna i en lägenhet, och så var det ett ägg. Var är den novellen nu?

7 kommentarer:

 1. Har ju skrivit om den där stackars äggtexten förut här, inser jag nu. Det säger säkert något om mig, vi kan strunta i vad.

  SvaraRadera
 2. Jag uppskattar En varg söker sin podd så innerligt mycket, men jestas det är dåligt ljud. Så där så att man bli ofokuserad. Men ja, jättebra avsnitt. Drömde förresten om dig inatt, att du var guide på Högholmen. Fortsatt trevlig vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. Tänkte i morse när jag vaknade att jag borde ha skrivit in det där med den dåliga ljudkvalitén i inlägget. Jag lyssnar alltid på EVSSP med hörlurar för att slippa bli sådär off. Man måste höra ALLT.

   Och ho ho ho, jag tror du är en sanndrömmare!

   Radera
 3. Har du läst Clarice Lispectors texter om ägg? Tror att du skulle gilla dem. Minns tyvärr inte vad de heter men de ingår i "Discovering the World". Underbar bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nina! Nu minns jag att du tipsade om Lispectors ägg också förra gången jag äggskrev!

   Radera
 4. Haha. Bra ord du har där. Kanske jag också borde ägna mig åt att äggskriva? Eller tänker du ett äggs skrev? Rörigt värre. Äggrörigt nästan.

  SvaraRadera