fredag 17 maj 2013

Busigt på insändarsidan

Författaren till insändaren med rubriken "Glada pojkar blir ängsliga tanter" lyfter upp ett problem han tycker sig se, nämligen att biologilärare saknar tillräcklig kunskap för att kunna undervisa fakta kring den globala uppvärmningen. Skolbarn blir vilseledda och får ångest på grund av klimathotet och det är inte bra, menar insändarskribenten. Han avslutar sin insändare med en retorisk figur: "I värsta fall förvandlar klimatindoktrinering glada pojkar till ängsliga tanter."Insändare Hbl 17.5
 
 
En alternativ redigering kunde kanske ha varit att kapa på slutet, dvs sista meningen med skräckscenariot, och att välja att lyfta upp något som har med insändarens essens att göra som rubrik.
 
 Men det blev ju förstås busigare så här.

5 kommentarer:

 1. Javisst! Och så är det ju bra att en gång för alla visa att tanter är såna mesar. Inte glada alls. För att inte tala om att man diskriminerar pojkarna. Är de faktiskt alla glada och tanklösa? När börjar de tänka? Då de blir män? Eller då de blir tanter. Eller kanske de bara väljer att blunda. För tanter är ju aldrig glada.

  SvaraRadera
 2. Haha! Att när pojkar börjar tänka då blir de tanter. Kanske det. Jag la upp den här bilden på Instagram och där kommenterade Tötterman klokt att det ju behövs FLER tanter som oroar sig för klimatförändringen.

  SvaraRadera
 3. att likna klimatmedvetenhet vid kastrering - låter som usa.

  SvaraRadera
 4. Det kanske det gör. Och det här med att över huvud taget hota med kastrering?

  SvaraRadera
 5. i min ungdom hörde jag en gång meningen "alla pojkar lider av kastrationsångest" och det lärde mig mycket om memer, hur folk lär sig upprepa nåt som liksom låter sant och insiktsfullt (gärna för att där finns ett lite fascinerande ord med), och hur det kan användas som en sanning, utan att nån egentligen kan säga varför man säger så.

  SvaraRadera