tag:blogger.com,1999:blog-8840945190564792193.post8491538670228857138..comments2023-04-25T21:24:16.756+03:00Comments on Finsalongen: DAGMARAnnahttp://www.blogger.com/profile/02695938200031061724noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8840945190564792193.post-833632396138876842012-01-01T21:35:20.025+02:002012-01-01T21:35:20.025+02:00Du har rätt Ulla, helt motsägelsefullt. Det råder ...Du har rätt Ulla, helt motsägelsefullt. Det råder lite förvirring kring det här med hur det ska varvas och om det ska röras. Mitt förslag är att man varvar och sen rör man om just före servering!Annahttps://www.blogger.com/profile/02695938200031061724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8840945190564792193.post-57001052318123531742011-12-28T13:08:33.701+02:002011-12-28T13:08:33.701+02:00Varva OCH rör om? Låter lite motsägelsefullt. Giss...Varva OCH rör om? Låter lite motsägelsefullt. Gissar på att allt ska blandas eftersom det är gräddfil i den. Här är saffransill och citronsill storfavoriter, men årets etta hette örtsill och innehöll thaibasilika. Senapssill går också alltid åt, men chilisillen kom denna gång på sista plats.Ulla PEnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8840945190564792193.post-40666058038292869052011-12-27T14:14:51.336+02:002011-12-27T14:14:51.336+02:00Ulla ännu, sillen ska ju skinnas också förstås för...Ulla ännu, sillen ska ju skinnas också förstås före blötläggning.Annahttps://www.blogger.com/profile/02695938200031061724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8840945190564792193.post-46951771932166544112011-12-27T14:13:56.528+02:002011-12-27T14:13:56.528+02:00Ulla, det ska du få:
Hela sillar rensas och blötl...Ulla, det ska du få:<br /><br />Hela sillar rensas och blötläggs över natten (i receptet står 14-18 h men räcker med kortare tid, blir nästan bättre)<br />filéa, skär i cm-breda bitar<br /><br />varva i nämnd ordning rödlök, sillbitar, vit- och svartpeppar, finklippt dill & gräslök (mycket!), gräddfil.<br /><br />rör om. låt stå och mysa ihop sig i ett par dygn. Dagmars kärvhet och godhet är svåröverträffad!<br /><br />Lotta: Vet inte riktigt, men tror att namnet kommer från en storm Dagmar som härjade på 1700-talet medan en god sill rördes ihop.Annahttps://www.blogger.com/profile/02695938200031061724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8840945190564792193.post-2837405187006385232011-12-27T00:18:17.735+02:002011-12-27T00:18:17.735+02:00Just det, varifrån kommer namnet?Just det, varifrån kommer namnet?Situationsdiktarenhttps://www.blogger.com/profile/18107727202957320824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8840945190564792193.post-56631599631748850072011-12-26T21:38:16.173+02:002011-12-26T21:38:16.173+02:00Vill absolut veta mer om sillen Dagmar!Vill absolut veta mer om sillen Dagmar!Ulla PEnoreply@blogger.com